Смачна випічка під назвою «штрудель» відома багатьом ласунам. Класичний варіант – це продовгуватий пиріг з соковитою фруктовою начинкою, що готується з простого витяжного тіста, відомого також як тісто філо. Насправді ж існує не один рецепт приготування смачного штруделю, серед яких є і достатньо прості. Можна, наприклад, спекти, так званий, лінивий штрудель з лаваша з яблуками. Цей варіант швидкого приготування дозволяє значно скоротити час на виготовлення десерту за рахунок заміни затратного по часу замішування тіста на готовий тонкий лаваш. Пропоную покроково оформлений рецепт з фото, який допоможе легко та просто повторити в домашніх умовах процес приготування швидкого яблучного штруделю.
Інгредієнти: Вершкове масло, Лаваш, Панірувальні сухарі, Цукор, Яблуко, Яйце
Інгредієнти:
- тонкий лаваш – 1 лист;
- стиглі яблука – 2 шт.;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- суміш панірувальна – 2 ст. ложки;
- яйце куряче – 1 шт.;
- зерна кунжуту – 1 ч. ложка.
Зміст
Як зробити штрудель з лаваша з яблуками
Приготування цієї випічки почнемо з приготування начинки, оскільки в якості оболонки будемо використовувати готовий лаваш.
Отже, плоди яблук очищуємо від шкірки та серцевини. Далі, фрукти подрібнюємо тонкими шматочками. Щоб запобігти потемнінню яблучної нарізки, можна скропити шматочки соком лимона.
Лист тонкого лавашу розстеляємо на кухонному столі.
За допомогою кулінарного пензля наносимо на поверхню лавашу розтоплене вершкове масло.
Після цього змащену заготовку посипаємо панірувальною сумішшю.
З одного краю викладаємо підготовлену яблучну нарізку та посипаємо її цукром. За бажанням можна додати корицю, вона додасть аромату, а пікантні нотки поліпшить смакові властивості нашого лінивого штруделя.
Далі підгинаємо краї лавашу до центру та згортаємо його рулетом.
Викладаємо підготовлений яблучний штрудель швидкого приготування на деко.
Збиваємо куряче яйце та обмазуємо ним поверхню лаваша.
Гострим ножем обережно робимо неглибокі надрізи та посипаємо заготовку кунжутом.
Випікаємо швидкий штрудель з яблуками у розігрітій до 170 градусів духовій шафі протягом 15-20 хвилин.
Готовий яблучний штрудель з лаваша нарізаємо порційними шматочками та подаємо з чаєм.
Лінивий штрудель з лаваша з яблуками – відео-рецепти
Приготувати смачний, ніжний, хрусткий швидкий штрудель всього за 15 хвилин вам допоможе цей відео-рецепт. Переконайтесь, що насправді смачна та проста у приготуванні яблучна вертута готується швидко і просто.
Наступний відео-рецепт – лінивий штрудель з яблук з додаванням волоських горіхів. Надзвичайно швидкий і простий, але дуже смачний рецепт легкого яблучного десерту!
Останній відео-рецепт підкаже як зробити пісний штрудель з яблуками. Автор покаже як обійтись без яєць, масла та коров’ячого молока.
Рекомендую спробувати самотужки приготувати кожний запропонований простий та швидкий яблучний пиріг. Сподіваюся, що вам прийдеться до вподоби кожний запропонований смак. Приємного чаювання!