Щоб спокійно відпочити та насолодитися будь-яким святом, слід заздалегідь приготувати рідним смаколики і не поратись довго на кухні. Цього разу я вирішила побалувати себе і близьких смачним Наполеоном швидкого приготування. Щоб зробити легко зробити класичний смачний десерт скористалася придбаним в магазині листковим тістом. Коржі доповнив ванільний заварний крем без масла та сметанкова глазур.Вийшло дуже ніжно та апетитно. Пропоную на ваш суд мій швидкий та простий рецепт – лінивий Наполеона під шоколадною глазур’ю. Покроково зроблені фото наочно демонструють швидкий процес приготування.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Заварний крем, Листкове тісто, Шоколадна глазур
Щоб зробити лінивий Наполеон нам знадобляться:
- готове листкове дріжджове тісто – 400 грам;
- ванільний заварний крем – 300-400 грам;
- шоколадна глазур на сметані – 100 грам;
- ягоди червоної смородини – 50 грам;
- масло вершкове (для змащування дека);
- борошно (для роботи з тістом).
Як спекти Наполеон з готового тіста
Пласти готового листкового тіста розморозити, дотримуючись рекомендацій на упаковці. Я використовую листкове дріжджове тісто, з нього торт виходить більш ніжний та повітряний.
Для початку слід посипати робочу поверхню борошном та викласти пласти тіста. Якщо в упаковці цільний шмат тіста, слід попередньо поділити його на 4 частини. Далі скалкою розкачуємо тісто до товщини близько 3-4 мм. За допомогою форми або середнього розміру тарілки вирізаємо коло.
Підготовлені пласти тіста проколюємо виделкою та залишаємо на деякий час в теплі, щоб запрацювали дріжджі і тісто трошки підійшло.
Щоб тісто не пристало до поверхні деко, застилаємо його пергаментом або фольгою. В разі використання фольги додатково слід нанести шар вершкового масла. Викладаємо на деко підготоване коло з тіста, якщо дозволяє розмір деко можна покласти одразу два. Випікаємо коржі в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору (приблизно 10 хвилин).
З деко перекладаємо готові коржі на велику тарілку та випікаємо наступну порцію.
Для змащування коржів ідеально підійде заварний крем, який можна придбати в магазині та заварити за інструкцією або приготувати самотужки. Я віддаю перевагу звареному на молоці крему з додаванням ванілі, а також приготованому в мікрохвільовці заварному крему. Ознайомитися з використаним цього разу рецептом приготування крему можна за посиланням в списку інгредієнтів. Отже, коли заварний крем готов, залишиться лише змастити коржі та скласти торт. Зауважте, що кремом покривається і верхний корж.
Залишається просто полити готовий швидкий десерт глазур’ю з шоколаду. Для цього можна розплавити на водяній бані шоколадну плитку або зварити глазур зі сметани, молока, какао-порошка та цукру. Детальний рецепт домашньої глазурі наведено за посиланням в списку компонентів.
Останній штрих – оформлення десерту. Декорую свій лінивий Наполеон ягодами червоної смородини та крихтами запеченого тіста. Після всіх маніпуляцій необхідно дати торту просочитися протягом 2-3 годин.
Моєму малому не стало сил дочекатися, поки торт буде остаточно готовий. Довелося відрізати шматочок на пробу. На наступному фото видно, як виглядав в розрізі лінивий Наполеон із заварним кремом під глазур’ю з шоколаду.
Коли ж коржі повністю просочилися, наш торт швидкого приготування мав наступний вигляд.
Різницю можна помітити не лише оком, але й на смак. Тож, раджу запастися терпінням та дочекатися готовності. В якості винагороди отримаєте ніжний та пухкий, мов хмаринка, тортик. Кислуваті нотки смородини приємно освіжають смак десерту. Натхнення Вам у приготуванні та смачних результатів! ?
Торт Наполеон лінивий – відео-рецепти
Перший відео-рецепт торта дуже простий та швидкий з масляним кремом зі згущонкою. Ніякого замісу тіста, обійдемось навіть без розкачування коржів. Для приготування знадобляться всього три інгредієнта: листкове дріжджове тісто, згущене молоко та вершкове масло.
А це відео-рецепт швидкого Наполеона з заварним кремом. Його приготування займає зовсім небагато часу, а сам лінивий торт виходить дуже смачний, хрусткий, просочений, ніжний і, завдяки заварному крему, просто справді божественний!