Хочете нагодувати сім’ю варениками з картоплею, але з тестом зовсім ніколи возитися? Тоді я пропоную приготувати поживні і дуже смачні самі ліниві вареники з картоплею і з цибулевою піджаркою. Ця страва в західній Україні відома під назвою палюшки. В даному випадку блюдо зветься картопляні палюшки. Перегляньте мій покроково оформлений рецепт з фото і зрозумієте, що для приготування такої швидкої страви знадобиться не тільки мінімум продуктів, але і мінімум часу та зусиль. ?
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Яйце
І так, нам знадобиться:
- картопля – 1 кг;
- яйця – 2 шт.;
- олія рослинна – 100 мл;
- сіль – за смаком;
- цибуля – 150 гр;
- борошно – 200-250 гр.
Щоб ліниві вареники вийшли ніжні і смачні, картоплю краще використовувати ту, яка швидко і добре розварюється.
Як приготувати ліниві вареники з картоплею і смаженою цибулею
І так, для початку бульби картоплі очищаємо, ретельно миємо їх під проточною холодною водою і нарізаємо на невеликі, як на фото, брусочки.
У підсоленій воді відварюємо картоплю до готовності. Готовою вважається картопля, яка легко протикається виделкою.
Воду, в якій варилася картопля, повністю зливаємо і ретельно розминається картоплю за допомогою толкушки.
Важлива порада! Для цієї страви не пробуйте пюрировать за допомогою блендера. Після обробки блендером картопля перетворюється в неприємну тягучу масу, що нагадує клейстер.
Розім’яту гарячу толченку залишаємо стигнути, а ми, тим часом, займемося приготуванням піджарки з цибулі.
цибульку очищуємо від шкірки, шаткуємо тоненькими півкільцями і розбираємо на сегменти.
Далі, в рослинній олії на розігрітій сковорідці доводимо піджарку до прозорості.
Коли картопля охолола до стану «ледь тепла» вбиваємо до неї яйця та перемішуємо.
Продовжуючи вимішування, потроху додаємо в картопляне тісто борошно.
У підсумку, у нас вийшло легке, не забите борошном, картопляне тісто для лінивих вареників.
Тепер, просто формуємо ліниві вареники чи то палюшки. Зробити це дуже просто. Від загального шматка тіста відщипуємо шматочки розміром з не великий горіх, катаємо з них кульки, які кладемо на поверхню підсипану борошном і посередині кульки робимо пальцем поглиблення.
Ось такі заготовки для ледачих вареників у нас вийшли.
Поки робимо ліниві вареники, потрібно не забути покласти грітися у великій каструлі воду. В окріп додаємо сіль і опускаємо наші заготовки.
Після закипання наші картопляні ліниві вареники будуть готові через три хвилини. Шумівкою виймаємо їх з каструлі і викладаємо на порційні тарілки.
Неймовірно ніжні, смачні та ситні ледачі вареники з картоплі приправляем простою піджаркою з цибулі і подаємо страву їдокам. Якщо є час, то можна спеціально приготувати цибульну ікру .
Також, це блюдо можна подати з тушкованим м’ясом (підійде бефстроганов або гуляш), з грибочками. Підійде і комбінована страва, до прикладу, тушкована свинина з грибами.
З додаванням м’ясної або грибний підливи ліниві вареники з картоплею здобувають зовсім інший, більш насичений і оригінальний смак. Але і пісна подачи страви теж дуже смачна.
Цей відео-рецепт допоможе дізнатись про те, що ж таки відрізняє ліниві вареники з картоплі від картопляних палюшок. Якщо вам це цікаво, то дивіться відео.
Смачного усім!