Ліниві вареники з картоплею або українські картопляні палюшки

Хочете нагодувати сім’ю варениками з картоплею, але з тестом зовсім ніколи возитися? Тоді я пропоную приготувати поживні і дуже смачні самі ліниві вареники з картоплею і з цибулевою піджаркою. Ця страва в західній Україні відома під назвою палюшки. В даному випадку блюдо зветься картопляні палюшки. Перегляньте мій покроково оформлений рецепт з фото і зрозумієте, що для приготування такої швидкої страви знадобиться не тільки мінімум продуктів, але і мінімум часу та зусиль. ?

І так, нам знадобиться:

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

  • картопля – 1 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія рослинна – 100 мл;
  • сіль – за смаком;
  • цибуля – 150 гр;
  • борошно – 200-250 гр.

Щоб ліниві вареники вийшли ніжні і смачні, картоплю краще використовувати ту, яка швидко і добре розварюється.

Як приготувати ліниві вареники з картоплею і смаженою цибулею

І так, для початку бульби картоплі очищаємо, ретельно миємо їх під проточною холодною водою і нарізаємо на невеликі, як на фото, брусочки.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

У підсоленій воді відварюємо картоплю до готовності. Готовою вважається картопля, яка легко протикається виделкою.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Воду, в якій варилася картопля, повністю зливаємо і ретельно розминається картоплю за допомогою толкушки.

Важлива порада! Для цієї страви не пробуйте пюрировать за допомогою блендера. Після обробки блендером картопля перетворюється в неприємну тягучу масу, що нагадує клейстер.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Розім’яту гарячу толченку залишаємо стигнути, а ми, тим часом, займемося приготуванням піджарки з цибулі.

цибульку очищуємо від шкірки, шаткуємо тоненькими півкільцями і розбираємо на сегменти.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Далі, в рослинній олії на розігрітій сковорідці доводимо піджарку до прозорості.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Коли картопля охолола до стану «ледь тепла» вбиваємо до неї яйця та перемішуємо.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Продовжуючи вимішування, потроху додаємо в картопляне тісто борошно.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

У підсумку, у нас вийшло легке, не забите борошном, картопляне тісто для лінивих вареників.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Тепер, просто формуємо ліниві вареники чи то палюшки. Зробити це дуже просто. Від загального шматка тіста відщипуємо шматочки розміром з не великий горіх, катаємо з них кульки, які кладемо на поверхню підсипану борошном і посередині кульки робимо пальцем поглиблення.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Ось такі заготовки для ледачих вареників у нас вийшли.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Поки робимо ліниві вареники, потрібно не забути покласти грітися у великій каструлі воду. В окріп додаємо сіль і опускаємо наші заготовки.

Смачні ліниві вареники з картоплі з лушпиння піджаркою.

Після закипання наші картопляні ліниві вареники будуть готові через три хвилини. Шумівкою виймаємо їх з каструлі і викладаємо на порційні тарілки.

Ледачі вареники з картоплею

Неймовірно ніжні, смачні та ситні ледачі вареники з картоплі приправляем простою піджаркою з цибулі і подаємо страву їдокам. Якщо є час, то можна спеціально приготувати цибульну ікру .

Ледачі вареники з картоплею

Також, це блюдо можна подати з тушкованим м’ясом (підійде бефстроганов або гуляш), з грибочками. Підійде і комбінована страва, до прикладу, тушкована свинина з грибами.

Ледачі вареники з картоплею

З додаванням м’ясної або грибний підливи ліниві вареники з картоплею здобувають зовсім інший, більш насичений і оригінальний смак. Але і пісна подачи страви теж дуже смачна.

Цей відео-рецепт допоможе дізнатись про те, що ж таки відрізняє ліниві вареники з картоплі від картопляних палюшок. Якщо вам це цікаво, то дивіться відео.

Смачного усім!