Лінива ватрушка з сиром, курагою і ківі з батона в духовці

Ліниві ватрушки з батона, булочки чи хліба запечені в духовці з сирною масою, курагою і ківі,  важко назвати повноцінною випічкою.Цей рецепт обов’язково повинен припасти до душі багатьом кулінарам, які не люблять витрачати багато часу на приготування чогось смачного до чаю для своїх рідних. Швидка лінива ватрушка з сиром з батона чудово виправить таку ситуацію. Фоторецепт допоможе швидко приготувати ліниві ватрушки. Всього, десь за 40 хвилин, вийде побалувати своїх рідних своєрідними гарячими бутербродами, що в результаті виходять дуже смачними, ароматними та ніжними.

Складники:

Ледачі ватрушки на хлібі з сирною масою з курагою і ківі

  • нарізаний батон (сірий або білий);
  • 130 грамів сирної ванільної маси;
  • 1 яйце;
  • 70 грамів кураги;
  • 1 ківі.

Щоб приготувати ліниві ватрушки, можна використовувати хлібобулочні вироби як із білого борошна, так і з сірого. В залежності від уподобань.

Не обов’язково слідувати строго за рецептом і використовувати лише курагу. До сирної маси можна додати родзинок, підсмажених товчених горішків, фруктових чи ягідних цукатів. А ось ягоди та фрукти з варення в ліниві ватрушки додавати не варто, тому що з ними начинка вийде рідкуватою і її складно буде викладати на батон.

Замість ківі можна використати будь-який інший фрукт (за смаком). В цій смачній страві щоразу дозволяється експериментувати, додаючи різні добавки. Готові ватрушки слід прикрасити шматочками яблук, полуниці, нектарину, абрикосу, тобто тими фруктами, які є під руками.

Як приготувати ліниву ватрушку з батона

Насамперед, перед приготуванням солодких гарячих бутербродів, необхідно запарити в кип’ятку курагу. Для цього вистачить 5 хвилин.

Ледачі ватрушки на хлібі з сирною масою з курагою і ківі

Потім, охолодити їх та нарізати на дрібні шматочки.

Ледачі ватрушки на хлібі з сирною масою з курагою і ківі

У велику миску потрібно помістити нарізану курагу, вбити яйце й додати ванільну сирну масу.

Ледачі ватрушки на хлібі з сирною масою з курагою і ківі

Потім, слід ретельно перетерти та перемішати начинку з допомогою виделки.

Ледачі ватрушки на хлібі з сирною масою з курагою і ківі

Ось так, як на фото, повинна виглядати начинка з сиру для лінивих ватрушок.

Ледачі ватрушки на хлібі з сирною масою з курагою і ківі

Якщо хліб чи батон уже нарізаний, то на кожну скибочку слід просто викласти по повній столовій ложці начинки, рівномірно розподіливши її по поверхні.

Ледачі ватрушки з батона з сиром

Якщо ж хліб чи батон, куплені у цілому вигляді, то, звичайно ж, їх необхідно завчасно нарізати на тонкі скибочки. Якщо ліниві ватрушки планується готувати на здобних булочках, то кожну варто лише просто розрізати пополам уздовж. Смачна лінива ватрушка з сиром вийде з обох частин булочки.

Потім, сформовані бутерброди потрібно помістити на форму для запікання, застелену пергаментом, залишаючи незначну відстань між ними.

Ледачі ватрушки з батона з сиром

Випікатися ліниві ватрушки з батона повинні при середній температурі, протягом 20-30 хвилин. Все залежить від того, коли схопиться начинка.

Поки ватрушки в духовці слід підготувати ківі: почистити його від шкірки та нарізати на тоненькі шматочки.

Лінива ватрушка з сиром з батона в духовці

У готових ватрушок начинка має трохи інший відтінок більш щільну структуру, тобто, як кажуть господині, “вона схопилася”.

Ледачі ватрушки з батона з сиром

Ледачі ватрушки з сирною масою повинні трохи охолонути на тарілці.

На теплу випічку необхідно викласти по одному шматочку ківі.

Лінива ватрушка з сиром з батона в духовці

Ліниві ватрушки з сиром, курагою і ківі мають надзвичайно апетитний вигляд.

Лінива ватрушка з сиром з батона в духовці

А на смак вони сильно нагадують ватрушки, приготовані з тіста за класичним рецептом. Батон виходить підсмаженим і хрустким, а сирна маса з курагою – ніжною і смачною.

Лінива ватрушка з сиром з батона в духовці

Такій швидкій і смачній лінивій ватрушці з сиром з задоволенням “складе компанію” ароматний лимонний чай – неповторне задоволення за мінімум часу. Ці незвичайні гарячі бутерброди мають смачний вигляд, тому неабияк додають апетиту.