Листовий яблучний пиріг – це ідеальна випічка. Адже вона достатньо низькокалорійна, плюс дуже швидко готується.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Кориця, Манна крупа, Розпушувач, Цукор, Яблука свіжі
Кухня: Болгарська
Отже, для приготування пирога треба взяти:
- борошно – 1 склянка;
- манка – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка (або 0,5 склянки фруктози);
- ванільний цукор;
- мелена кориця;
- розпушувач – 2 чайних ложки;
- вершкове масло – 100 грамів;
- яблука – 1 кілограм;
- сіль – дрібка.
До речі, щоб зробити страву більш дієтичною, можна взяти не 150 грамів масла, а 70.
Зміст
Як спекти яблучний пиріг з сухого тіста в духовці
Спочатку зробіть начинку. Для цього візьміть яблука, помийте, потріть та потріть на тертці.
Далі посипте яблука корицею і можете переходити для приготування тіста.
Як приготувати сухе тісто для пирога
Візьміть суху миску та висипте в неї борошно, манку, цукор (фруктозу), дрібку солі, ванілін і розпушувач. Далі перемішайте всі інгредієнти ложкою або рукою.
Як зробити яблучний пиріг з сухого тіста
Такий пиріг можна випікати в металевій формі, але вона повинна бути рознімною. Закрийте форму пергаментом і змажте олією або маслом.
Але якщо хочете працювати без складнощів – візьміть звичайну силіконову форму. Викладіть четверту частину сухого тесту на дно форми та розрівняйте.
Далі викладіть третину підготовленої яблучної начинки, розрівняйте і трохи «притопчіть» рукою або ложкою.
Далі викладіть ще чверть борошняної суміші, на неї ще шар яблук. Продовжуйте викладати яблука і тісто шарами, доки яблука не закінчаться.
Останнім шаром повинна бути борошняна суміш.
Далі візьміть масло прямо з морозилки та потріть на крупній тертці або поріжте ножем тонкими пелюстками і викладіть на верх пирога. Щоб з’явився карамельний аромат та пиріг виглядав ще краще, зверху можна посипати пиріг 2-ма ложками цукру, краще коричневого.
Розігрійте духовку до 200-220-ти градусів за Цельсієм та випікайте пиріг протягом 30-ти хвилин.
Далі дістаньте пиріг з духовки і дайте трохи вистигнути в формі. Але не повністю.
Але не повністю, бо тоді краї і дно стануть вологими і перестануть бути хрусткими. Тому коли пиріг трохи вихолоне – переверніть форму і викладіть випічку на дошку.
Акуратно зніміть форму і хай пиріг остаточно вистигає, лежачи дном доверху.
А коли випічка вистигне – перекладіть пиріг на тарілку вже верхівкою догори.
Ось і все, ваш чудовий пиріг готовий. Насолоджуйтеся цією пухкою низькокалорійною випічкою.
Пригощайте пирогом своїх рідних та друзів і хай вони оцінять його чудовий смак і неймовірний аромат.