Легкий і смачний листковий яблучний пиріг з сухого тіста

Листовий яблучний пиріг – це ідеальна випічка. Адже вона достатньо низькокалорійна, плюс дуже швидко готується.

Отже, для приготування пирога треба взяти:

  • борошно – 1 склянка;
  • манка – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка (або 0,5 склянки фруктози);
  • ванільний цукор;
  • мелена кориця;
  • розпушувач – 2 чайних ложки;
  • вершкове масло – 100 грамів;
  • яблука – 1 кілограм;
  • сіль – дрібка.

До речі, щоб зробити страву більш дієтичною, можна взяти не 150 грамів масла, а 70.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Як спекти яблучний пиріг з сухого тіста в духовці

Спочатку зробіть начинку. Для цього візьміть яблука, помийте, потріть та потріть на тертці.Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Далі посипте яблука корицею і можете переходити для приготування тіста.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Як приготувати сухе тісто для пирога

Візьміть суху миску та висипте в неї борошно, манку, цукор (фруктозу), дрібку солі, ванілін і розпушувач. Далі перемішайте всі інгредієнти ложкою або рукою.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Як зробити яблучний пиріг з сухого тіста

Такий пиріг можна випікати в металевій формі, але вона повинна бути рознімною. Закрийте форму пергаментом і змажте олією або маслом.

Але якщо хочете працювати без складнощів – візьміть звичайну силіконову форму. Викладіть четверту частину сухого тесту на дно форми та розрівняйте.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Далі викладіть третину підготовленої яблучної начинки, розрівняйте і трохи «притопчіть» рукою або ложкою.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Далі викладіть ще чверть борошняної суміші, на неї ще шар яблук. Продовжуйте викладати яблука і тісто шарами, доки яблука не закінчаться.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Останнім шаром повинна бути борошняна суміш.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Далі візьміть масло прямо з морозилки та  потріть на крупній тертці або поріжте ножем тонкими пелюстками і викладіть на верх пирога. Щоб з’явився карамельний аромат та пиріг виглядав ще краще, зверху можна посипати пиріг 2-ма ложками цукру, краще коричневого.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Розігрійте духовку до 200-220-ти градусів за Цельсієм та випікайте пиріг протягом 30-ти хвилин.

Далі дістаньте пиріг з духовки і дайте трохи вистигнути в формі. Але не повністю.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Але не повністю, бо тоді краї і дно стануть вологими і перестануть бути хрусткими. Тому коли пиріг трохи вихолоне – переверніть форму і викладіть випічку на дошку.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Акуратно зніміть форму і хай пиріг остаточно вистигає, лежачи дном доверху.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

А коли випічка вистигне – перекладіть пиріг  на тарілку вже верхівкою догори.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Ось і все, ваш чудовий пиріг готовий. Насолоджуйтеся цією пухкою низькокалорійною випічкою.

Найпростіший яблучний пиріг з сухого тіста

Пригощайте пирогом своїх рідних та друзів і хай вони оцінять його чудовий смак і неймовірний аромат.