Господиня, яка поділилася цим простим рецептом, назвала його «Паличкою-виручалочкою». Тому що за дуже короткий час смачними чебуреками можна пригостити, наприклад, несподіваних гостів. Щоб все зробити ще швидше, можна взяти готовий фарш. Ледачі чебуреки виходять смачними та хрусткими.
Інгредієнти: Борошно, Майонез, Перець чорний мелений, Прованські трави, Свинина, Сіль, Хлібці вафельні, Цибуля, Яйце
Термін їх зберігання дізнатися не можливо, через те, що після приготування вони з’їдаються миттєво. Вафельні коржі або хлібці є в кожному супермаркеті, у відділі здорового харчування. Отож, пригостити рідних і гостей смачними чебуреками зовсім нескладно.
Складники:
- 2 упакування вафельних (пшеничних) хлібців.
Зміст
Для фаршу:
- 800 грамів свинячого м’яса;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 ч. л. спецій (сіль, перець).
Для кляру:
- 3 ст. л. майонезу (67% жирності);
- 3 ст. л. пшеничної муки в/с;
- 4 великі яйця;
- пів ч. л. прованських трав.
Як приготувати ледачі чебуреки
Фарш
Шматок м’яса слід нарізати й перемолоти в м’ясорубці з дрібним ситом. Додати до фаршу дрібно нарізану цибулину, спеції, замісити начинку для чебуреків і відставити її в сторону.
Кляр з майонезом
Збити яйця з мукою, стежачи за тим, щоб не утворювалися грудочки. Потім, додати до них майонез і прованські трави. Кляр повинен вийти однорідним і не рідким.
Формуємо ледачі чебуреки
Один вафельний хлібець потрібно намазати фаршем (його шар не повинен перевищувати 0,5-0,7 мм). Потім, слід накрити його ще одним хлібцем. Таким чином, необхідно сформувати всі чебуреки.
Після цього, кожен ледачий чебурек треба занурити в кляр і обсмажити з двох боків у фритюрі.
Деякі чебуреки можна перерізати навпіл. У такому вигляді, їх зручніше їсти, особливо, дітям.
Готові ледачі чебуреки нашвидкуруч, у розрізаному вигляді дуже апетитні.