Ледачі чебуреки з хлібців або вафельних коржів на швидку руку

Господиня, яка поділилася цим простим рецептом, назвала його «Паличкою-виручалочкою». Тому що за дуже короткий час смачними чебуреками можна пригостити, наприклад, несподіваних гостів. Щоб все зробити ще швидше, можна взяти готовий фарш. Ледачі чебуреки виходять смачними та хрусткими.

Термін їх зберігання дізнатися не можливо, через те, що після приготування вони з’їдаються миттєво. Вафельні коржі або хлібці є в кожному супермаркеті, у відділі здорового харчування. Отож, пригостити рідних і гостей смачними чебуреками зовсім нескладно.

Складники:

  • 2 упакування вафельних (пшеничних) хлібців.

Для фаршу:

  • 800 грамів свинячого м’яса;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 ч. л. спецій (сіль, перець).

Для кляру:

  • 3 ст. л. майонезу (67% жирності);
  • 3 ст. л. пшеничної муки в/с;
  • 4 великі яйця;
  • пів ч. л. прованських трав.

Як приготувати ледачі чебуреки

Фарш

Шматок м’яса слід нарізати й перемолоти в м’ясорубці з дрібним ситом. Додати до фаршу дрібно нарізану цибулину, спеції, замісити начинку для чебуреків і відставити її в сторону.

Ледачі чебуреки начинка

Кляр з майонезом

Збити яйця з мукою, стежачи за тим, щоб не утворювалися грудочки. Потім, додати до них майонез і прованські трави. Кляр повинен вийти однорідним і не рідким.

Ледачі чебуреки кляр

Формуємо ледачі чебуреки

Один вафельний хлібець потрібно намазати фаршем (його шар не повинен перевищувати 0,5-0,7 мм). Потім, слід накрити його ще одним хлібцем. Таким чином, необхідно сформувати всі чебуреки.

Ледачі чебуреки Хомівка

Після цього, кожен ледачий чебурек треба занурити в кляр і обсмажити з двох боків у фритюрі.

Ледачі чебуреки фритюр

Деякі чебуреки можна перерізати навпіл. У такому вигляді, їх зручніше їсти, особливо, дітям.

Ледачі чебуреки готову страву

Готові ледачі чебуреки нашвидкуруч, у розрізаному вигляді дуже апетитні.

Ледачі чебуреки розріз