Лазанья є найпопулярнішою стравою італійської кухні. Українцям відомий один з найбільш поширених способів її приготування: з куркою та баклажанами. Кожен з легкістю може здивувати своїх рідних такою стравою, особливо, якщо скористається покроковим фото-рецептом.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Борошно пшеничне, Бульйон, Вершкове масло, Куряча грудка, Молоко, Морква, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Складники:
Для начинки:
- 350 грамів курячої грудки (без шкіри);
- 1 середній баклажан;
- 150 мілілітрів курячого бульйону;
- 2 цибулі;
- 1 морквина;
- по одній половинці червоного та оранжевого солодкого перцю;
- пів ч. л. солі;
- чверть ч. л. чорного меленого перцю;
- 250 грамів будь-якого напівтвердого сиру.
Для тіста:
- 2 курячі яйця (Д-0);
- 200-250 грамів пшеничної муки;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- щіпка солі.
Для соусу:
- 70 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
- півтори ст. л. пшеничної муки;
- мускатний горіх (на кінчику ножа);
- дрібка сушених овочів (за бажанням);
- 700 мілілітрів молока (3,6% жирності).
Зміст
Як приготувати лазанью з куркою та баклажанами
Відомо, що лазанья – це страва, яка складається з шарів тонкого тіста, між якими є начинка з м’яса, грибів чи овочів, з різними сирами та соусами. Тому приготування варто розпочати з замішування тіста.
Як зробити тісто для лазаньї
У посудину для тіста потрібно насипати 200 грамів борошна, в центрі зробити ямку, вбити в неї яйця, всипати сіль, додати оливкову олію та замісити круте тісто. Якщо воно буде липнути до рук, то сміливо можна підсипати муку. Готове тісто для лазаньї необхідно накрити й залишити “відпочити”.
Крім такого тіста, для прошаровування страви можна використати тісто філо.
Як готувати начинку для лазаньї
У сковороді на рослинній олії потрібно пасерувати нарізані овочі. Спочатку цибулю, потім моркву, а потім баклажан і перець. Коли овочі добре обсмажаться, треба влити до них курячий бульйон, додати шматки курячої грудки та всі спеції. Тушкувати біля 5-7 хвилин і вимкнути.
Як приготувати соус для лазаньї з молоком
У ківшику потрібно розтопити масло, всипати борошно й швидко перемішати все вінчиком. Потім, влити холодне молоко, перемішати та довести до кипіння на середньому вогні. Під кінець готування в соус треба додати всі спеції.
Як зробити лазанью в домашніх умовах
Духовку необхідно ввімкнути на 200 °C. Скляну форму змастити вершковим маслом і тоді можна формувати страву. Тісто потрібно поділити на три шматки й розкачати на тонкі пласти. На дно форми слід налити трохи соусу.
На соус необхідно розмістити перший пласт тіста, викласти на нього половину начинки, посипати третиною порції тертого сиру й полити соусом.
Так само потрібно вчинити з другим шаром тіста й порцією начинки. Потім, все необхідно покрити третім шаром тіста, посипати сиром і соусом, що залишився. Трохи сиру слід залишити, щоб посипати лазанью після того, як вона приготується.
Запікати лазанью з куркою та баклажанами потрібно, біля, 45 хвилин. За 5 хвилин до того, як діставати страву з духовки її необхідно посипати зверху залишками сиру.
Після цього, залишається лише розрізати смачну італійську лазанью, приготовлену в домашніх умовах.