Лаваш з сиром і зеленню на сковороді – швидкі пиріжки з лаваша

Пропоную ще один варіант смачного сніданку, який вам та рідним обов’язково сподобається. Цю страву можна назвати швидкими пиріжками-конвертиками, всередині яких смачна сирна начинка. Готуються вони дуже просто та, водночас, швидко. Для приготування потрібно купити тонкий лаваш. Такий можна знайти в хлібному відділі майже кожного супермаркету. Весь процес приготування зводиться до того, що в лаваш треба завернути начинку та обжарити його на пательні. Це до того просто, що з цим впоралася би, навіть, дитина! Такі швидкі пиріжки можуть стати вашим улюбленим сніданком чи перекусом, або ж ви ними почастуєте неочікуваних гостей. Для кращого сприйняття до рецепту я додала покрокові фото приготування страви.

Інгредієнти:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 1 куряче яйце;
  • 3 ст. ложки сметани або майонезу;
  • 1 зубчик часник;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • 3 ст. ложки соняшникової олії;
  • 2 гілочки свіжої петрушки.

Як приготувати лаваш з сиром і зеленню на сковороді

Розпочинаємо з приготування майонезної намазки з пікантним часниковим ароматом. До мисочки з майонезом додаємо часник, його треба видавити через прес чи дуже дрібно нарізати.

Добре перемішайте та переходьте до наступного етапу.

На велику терку натираємо сир. Який краще обрати сорт сиру? В мене був, наприклад, звичайний пармезан, але ви можете обрати будь-який з твердих сортів. Головне, щоб він дуже добре розплавився, поки лаваш буде смажитись.

Петрушку миємо, воду вибираємо паперовим рушником та дрібненько нарізаємо.

Далі, на столі лаваш повністю розстеляємо та по всієї поверхні наносимо тонким шаром приготовану майонезно-часникову намазку. Дуже зручно це робити силиконовим кулінарним пензликом.

Лаваш посипаємо сиром та зеленню. Намагайтеся, щоб начинка розподілилася рівномірно по всієї поверхні.

Лаваш обережно скручуємо трубочкою чи згортаємо конвертиком, як вам більше подобається. До речі, згортати можна цілий лаваша, чи попередньо розрізати його на 2, 4 частини та зробити декілька невеличких конвертиків.

Яйце вбити у миску та розмішати виделкою.

Вилити олію на пательню та включити вогонь. Коли олія нагріється, конверти з начинкою замочуємо у яйце та зразу ж підсмажуємо на олії з обох сторін. Не треба дуже довго смажити, щоб не пересушити лаваш.

На цьому швидка закуска з лаваша готова! Смачного вам сніданку!

Закуска із лаваша з сирною начинкою – відео-рецепти

Швидко готуйте сирні конверти з лаваша на сковороді, користуючись відео-рецептом.

Дізнайтесь як приготувати лаваш з сирною начинкою в духовці.

А ця швидка закуска із лаваша готується на мангалі.