Китайські мьензи – м’ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Любителям східної кухні хочу запропонувати рецепт смачної та ситної китайської м’ясної закуски під назвою мьензи. Мьензи – це невеличкі кульки з рубленого м’яса і натертої моркви, засмажені у фритюрі. Як приготувати таку апетитну та пікантну закуску за рецептом китайської кухні, Ви можете дізнатися з мого докладного, покроково оформленого рецепту з фото.

Продукти:

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

  • м’ясо (м’якоть) – 500 гр;
  • морква – 300 гр;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • рослинна олія – 500-600 мл;
  • борошно – 250 гр.

Для приготування мьензи підійде будь-яке м’ясо, тільки потрібна лише м’якоть, без кісток. У своєму рецепті приготування страви я використовувала молоденьку телятину, тому готова страва вийшла смачною та соковитою. Та за м’ясну основу можна сміливо брати свинину або яловичину.

Як приготувати мьензи – китайські м’ясні кульки у фритюрі

Отже, починаємо готувати. Спершу зачищаємо м’ясо від пліви та нарізаємо на дуже маленькі шматочки. Ідеальний розмір шматочків: не більше 0,5 на 0,5 см.

Мьензи - пікантні м'ясні кульки по-китайськи смажені у фритюрі

Далі знімаємо шкірку з моркви і натираємо її на тертці для корейської моркви.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

У миску складаємо шматочки м’яса та моркву, все заливаємо соєвим соусом, гарненько перемішуємо і даємо настоятися десять хвилин.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Через 10 хвилин потрібно додати до маси борошно. Додавати потрібно потроху, ретельно перемішуючи кожну нову порцію борошна.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

У результаті виходить ось така маса.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Заготовку для мьензи прибираємо на півгодини в холодильник, щоб борошно віддало клейковину.

Смажити м’ясні кульки ми будемо у фритюрі. Якщо у Вас на кухні немає фритюрниці, то для смаження можна взяти звичайну товстостінну сковороду, бажано з високими бортами.

Наливаємо в сковороду рослинну олію і включаємо великий вогонь. Коли олія добре прогріється, мокрими руками швидко відриваємо від фаршу невеликі шматочки (розміром з вишню) та викладаємо в сковорідку на незначній відстані одна від одної.

Смажимо мьензи на великому вогні з одного боку протягом трьох хвилин.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Далі кульки перевертаємо на інший бік і смажимо теж три хвилини.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Дуже зручно перевертати м’ясні кульки паличками для суші.

Викладаємо готові мьензи на паперові серветки для видалення зайвої рослинної олії.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

М’ясні кульки по-китайськи вийшли дуже поживні та апетитні. Вони мають приємну хрустку скоринку та соковите м’ясо всередині.

Подавати гостям ароматні мьензи можна з гарніром з картоплі або рису.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Також їх можна подати просто зі свіжим хлібом, овочами та зеленню.

Китайські мьензи - м'ясні кульки по-китайськи у фритюрі

Приємного апетиту усім!