Кислий суп-капусняк з квашеної капусти з м’ясом в мультиварці

Суп, зварений з квашеною капустою, має трохи кислуватий приємний смак, тому і називають його «кислим». Я люблю цей смак ще з дитинства, адже моя бабуся часто пригощала мене такою незвичною першою стравою, коли я в неї гостювала. Бабуся варила такий капусняк на плиті. Та сьогодні я готуватиму насичений та корисний кислий суп з м’ясом у домашній помічниці господинь — мультиварці. Мій покроковий рецепт з фото розкаже, як швидко приготувати незвичайну смачну страву.

Як приготувати борщ з квашеної капусти в мультиварці

Кислий суп я готуватиму в своїй мультиварці REDMOND RMC-M30. Але модель чудо-помічниці не важлива, адже усі програми, що я вказала у своєму рецепті, стандартні і є в кожній моделі.

Почнемо з підготовки м’яса. Найкраще брати свинину, потрібно 200-250 грамів. У мене було свіже м’ясо, тож я порізала його на середні шматочки приблизно по 2,5 сантиметра. Якщо у Вас м’ясо в морозильній камері, заздалегідь дістаньте його, щоб воно повністю розмерзлося. Не варто класти на розмороження у мікрохвильову піч, свинина втратить корисні властивості.

Кислі щі з квашеної капусти

Ще нам потрібно 250 грамів квашеної капусти. Я купляю капусту в магазині, та якщо у Вас є домашні заготовки, це ідеально. Бажано спробувати капусту на смак, якщо вона дуже кисла, то промийте її водою.

Кислі щі з квашеної капусти

Очищаємо дві картоплини від шкірки та нарізаємо брусочками або кубиками.

Кислі щі з квашеної капусти

Також для капусняку знадобиться середня цибулина та морквина. Морквину натираємо на тертці, цибулю шинкуємо на кубики.

У мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо в чашу рослинну олію, зачекаємо, доки чаша добре нагріється. У гарячу олію викладаємо шматочки свинини та обсмажуємо, доки вони трохи зарум’яняться.

Кислі щі з квашеної капусти

Далі додаємо у чашу цибулю та моркву.

Кислі щі з квашеної капусти

Овочі з м’ясом обсмажуємо до того часу, коли морква стане жовто-оранжевого кольору.

Кислі щі з квашеної капусти

Ось майже і все. Залишилося покласти у чашу до засмажки картоплю, капусту та додати дві столові ложки томатного соусу.

Кислі щі з квашеної капусти

Все це заливаємо півтора літрами холодної води. Солимо за смаком та закриваємо кришку. Час приготування капусняку — одна година на стандартному режимі «Суп».

Кислі щі з квашеної капусти

Коли після сигналу відкриємо кришку мультиварки, то видно, що суп з кислої капусти набув гарного насиченого кольору. Якщо любите часник, можна додати один подрібнений зубчик, далі знову накрити кришкою та зачекати 15 хвилин, щоб супчик настоявся.

Кислі щі з квашеної капусти в мультиварці

Готову страву розливаємо по тарілках, посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

Кислі щі з квашеної капусти

Такий кислий суп з квашеної капусти та зі шматочками свинини люблять мої домашні. Думаю, що і Ви не залишитесь байдужими до такої першої страви. Вона дуже ароматна та ситна. Спробуйте приготувати його за моїм рецептом, і Ви переконаєтесь, як це дуже просто та швидко.