Суп, зварений з квашеною капустою, має трохи кислуватий приємний смак, тому і називають його «кислим». Я люблю цей смак ще з дитинства, адже моя бабуся часто пригощала мене такою незвичною першою стравою, коли я в неї гостювала. Бабуся варила такий капусняк на плиті. Та сьогодні я готуватиму насичений та корисний кислий суп з м’ясом у домашній помічниці господинь — мультиварці. Мій покроковий рецепт з фото розкаже, як швидко приготувати незвичайну смачну страву.
Інгредієнти: Вода, Зелень, Капуста квашена, Картопля, Морква, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Часник
Як приготувати борщ з квашеної капусти в мультиварці
Кислий суп я готуватиму в своїй мультиварці REDMOND RMC-M30. Але модель чудо-помічниці не важлива, адже усі програми, що я вказала у своєму рецепті, стандартні і є в кожній моделі.
Почнемо з підготовки м’яса. Найкраще брати свинину, потрібно 200-250 грамів. У мене було свіже м’ясо, тож я порізала його на середні шматочки приблизно по 2,5 сантиметра. Якщо у Вас м’ясо в морозильній камері, заздалегідь дістаньте його, щоб воно повністю розмерзлося. Не варто класти на розмороження у мікрохвильову піч, свинина втратить корисні властивості.
Ще нам потрібно 250 грамів квашеної капусти. Я купляю капусту в магазині, та якщо у Вас є домашні заготовки, це ідеально. Бажано спробувати капусту на смак, якщо вона дуже кисла, то промийте її водою.
Очищаємо дві картоплини від шкірки та нарізаємо брусочками або кубиками.
Також для капусняку знадобиться середня цибулина та морквина. Морквину натираємо на тертці, цибулю шинкуємо на кубики.
У мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо в чашу рослинну олію, зачекаємо, доки чаша добре нагріється. У гарячу олію викладаємо шматочки свинини та обсмажуємо, доки вони трохи зарум’яняться.
Далі додаємо у чашу цибулю та моркву.
Овочі з м’ясом обсмажуємо до того часу, коли морква стане жовто-оранжевого кольору.
Ось майже і все. Залишилося покласти у чашу до засмажки картоплю, капусту та додати дві столові ложки томатного соусу.
Все це заливаємо півтора літрами холодної води. Солимо за смаком та закриваємо кришку. Час приготування капусняку — одна година на стандартному режимі «Суп».
Коли після сигналу відкриємо кришку мультиварки, то видно, що суп з кислої капусти набув гарного насиченого кольору. Якщо любите часник, можна додати один подрібнений зубчик, далі знову накрити кришкою та зачекати 15 хвилин, щоб супчик настоявся.
Готову страву розливаємо по тарілках, посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Такий кислий суп з квашеної капусти та зі шматочками свинини люблять мої домашні. Думаю, що і Ви не залишитесь байдужими до такої першої страви. Вона дуже ароматна та ситна. Спробуйте приготувати його за моїм рецептом, і Ви переконаєтесь, як це дуже просто та швидко.