Коли потрібно швидко приготувати першу страву, рекомендую згадати цей рецепт «швидкого супу» – смачний квасолевий суп з фрикадельками, консервованою квасолею та картоплею.
Інгредієнти: Вода, Зелень, Картопля, Консервована червона квасоля, Морква, Сіль, Фарш яловичий
Щоб впоратись з приготуванням за півгодини, достатньо заздалегідь розморозити яловичий фарш для фрикадельок або ж використати свіжезмолотий. Звертаю увагу, що квасолю краще брати червону, без додавання томату. Підсилити смак супчику можна за допомогою кубику м’ясного бульйону. Тонкощі приготування наваристого квасолевого супу з фрикадельками продемонструє мій докладний та покроково оформлений рецепт з фото.
Нам знадобляться:
- 300 гр фаршу з яловичини;
- 4-5 картоплин (залежить від розміру бульб);
- 1 морквина;
- 1 банка червоної консервованої квасолі;
- 2 л води;
- сіль – за смаком;
- 1 м’ясний кубик;
- пучок свіжої зелені.
Як приготувати суп з фрикадельками з консервованої квасолі
Для початку, наливаємо холодну воду в каструлю та ставимо на вогонь закипати. Поки вода нагрівається, займемося картоплею: промиємо та очистимо від шкаралуп бульби. Далі, необхідно подрібнити картоплю кубиками чи іншими шматочками (як вам більше до вподоби) та відправити в каструлю з киплячою водою. Додати трохи солі.
Переходимо до моркви. Її також потрібно очистити та подрібнити (можна натерти на тертці, можна нарізати соломкою). Моркву теж закладаємо в каструлю варитися.
Поки овочі киплять, можна підготувати фрикадельки з яловичого фаршу. М’ясо необхідно злегка присолити, додати спеції (щіпку чорного перцю чи духмяні трави), та сформувати маленькі кульки. За цей час овочі дійдуть потрібної м’якості, отже, можна відправляти в каструлю і фрикадельки. На цьому етапі можна додати кубик м’ясного бульйону для підсилення смаку.
Банку з консервованою квасолею відкриваємо та відкидаємо вміст на друшляк. Промиваємо квасолю під проточною водою та відправляємо в каструлю з супом проваритися хвилин п’ять.
На цьому суп з фрикадельками та квасолею готовий. Останній штрих перед подачею на стіл – посипати подрібненою свіжою зеленню.
Наваристий супчик відмінно смакує зі свіжим хлібом або хрусткими грінками.
Приготуйте квасолевий суп швидкого приготування, використавши поради автора і її відео-рецепт.
Спробуйте приготувати смачний м’ясний суп з квасолею за обома рецептами і, я впевнена, що оба стануть частим гостями у вашому раціоні. Смачного!