Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів – смачний та соковитий

Головною м’ясною стравою та справжньою прикрасою будь-якого святкового застілля стане ніжний курячий шніцель в ароматній сирній паніровці. Готується страва вельми просто та достатньо швидко.
Звертаю увагу на те, що такий шніцель з курячого філе можна заморозити «про запас» та швиденько обсмажити в потрібний момент. Приготувати соковитий та смачний курячий шніцель правильно допоможе мій покроковий рецепт з фото.

Компоненти страви:

Шніцель з курячої грудки на сковороді

  • 1 куряча грудка;
  • 30 грам сулугуні;
  • 70 грам борошна;
  • по 0,5 ч. л. паприки та чорного перцю;
  • по 1 ч. л. орегано та італійських трав;
  • сіль – за смаком;
  • 1 яйце;
  • 50 грам панірувальних сухарів.

Зміст

Як приготувати курячий шніцель в  паніровці з сиром

Почнемо з підготовки курячого філе. Під проточною водою ретельно промиваємо куряче м’ясо, видаляємо плівки та розрізаємо його вздовж на дві половинки. Якщо у Вас велика грудка, можна розрізати на три частини, головне, щоб шматочки філе були достатньо товстими.

Шніцель з курячої грудки на сковороді

Отримані шматки курячої грудки покриваємо харчовою плівкою та відбиваємо.

Шніцель з курячої грудки на сковороді

Після цього, м’ясо солимо та приправляємо перчиком.

Шніцель з курячої грудки на сковороді

До панірувальних сухарів додаємо трави та спеції.

Шніцель з курячої грудки на сковороді

Сулугуні натираємо на тертці.

Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів

Поєднуємо тертий сир та збиті виделкою яйця.

Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів

Далі, кожен шматок філе необхідно обваляти спочатку в борошні, потім обмакнути в яєчно-сирну суміш та обваляти в пряних сухарях.

Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів

Залишається лише обсмажити підготовлений шніцель з обох сторін.

Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів

Перед подачею, я люблю ароматний курячий шніцель із хрусткою скоринкою посипати свіжою зеленню (кріп, петрушка чи базилік).

Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів

Цю легку та дієтичну м’ясну страву можна доповнити улюбленим гарніром та соусом, тостами чи овочевим салатом.

Курячий шніцель в паніровці з яйця з сиром і сухарів

Приготувати цю м’ясну закуску можна до святкового застілля, сімейної вечері чи просто на сніданок. Адже, готується ароматний курячий шніцель в хрусткій паніровці швидко, буквально, за 20 хвилин.

Шніцель з курячої грудки – відео-рецепти

Пропоную дізнатись і про інші цікаві варіанти приготування шніцеля з курячого філе.

Спершу – класичний рецепт.

Використавши цей відео-рецепт приготуєте курячий шніцель по-міністерськи і вельми цікавій паніровці – смачний, хрусткий і дуже соковитий.

І ще один оригінальний відео-рецепт – спробуйте зробити курячий шніцель від Бабусі Емми.

Сподіваюсь, що ви знайшли самий смачний для себе варіанти приготування сьогоднішньої курячої страви. Смачного!