Курячий рулет з курагою і ананасом - смачна і ситна закуска до святкового столу

Курячий рулет з курагою і ананасом в духовці – смачна і ситна закуска до святкового столу

Який же Новий рік або просто святковий стіл без м’ясного рулету? Але така м’ясна закуска може бути не тільки смачною, а й дієтичною. Запечений в духовці курячий рулет з курагою і ананасом, доповнений пікантним соусом, стане відмінним варіантом як для повсякденного, так і для святкового меню. Така страва з курячого філе неймовірно швидка в приготуванні. Дієтичне біле м’ясо курячої грудки виходить соковитим, ароматним і презентабельним на вигляд. Перевагою таких рулетиків з курки є низька калорійність, яка точно не позначиться на фігурі. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам створити смачну пряну гарячу закуску з м’яса курки з начинкою просто, швидко і легко!

Складові:

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

  • майонез;
  • ананаси – 50 гр;
  • часник сушений – щіпка;
  • куряча грудка – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • курага – 50 гр;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • аджика гостра – 1 ч.л.;
  • сметана – за смаком.

Як приготувати курячі рулети з курагою і ананасами

Для початку, варто вимити й обсушити курячі грудки. Одну ми будемо начиняти курагою і гострим соусом, а другу – ананасами. Висушене філе потрібно розрізати посередині на половинки в поздовжній пласт.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Далі, потрібно відбити філе. Рекомендується робити це через харчову плівку, щоб м’ясо не втратило свою форму і не забризкало кухню.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Поперчити, посолити і присипати часниковими гранулами філе з двох сторін.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Викласти в цент підготовленого шматочка доріжку з ананасів, додати майонез і аджику.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Загорнути рулетом і перекласти у форму для запікання.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Те ж саме проробити і з другим курячим філе. На цей раз начинивши відбиту грудинку курагою.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Викладені в форму для запікання курячі рулети необхідно змастити сумішшю з сметани і аджики, приготовленої в пропорціях 3:1. Присипати заготовку улюбленими спеціями і відправити в духовку на 45 хвилин. Запікати в духовці потрібно до появи білого зрізу волокон курки. Температура запікання повинна бути не більше 180 градусів.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Готовим курячим рулетам слід дати трохи охолонути.

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Подаючи на стіл як гарячу закуску, слід розрізати на скибочки і подавати з гарніром!

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Ідеальним доповненням до курячим рулетів стане будь-який кисло-солодкий соус. Смачного!

Курячі рулети з курагою і ананасами - смачна і ситна закуска до святкового столу

Ароматні і смачні гостро-солодкі рулети з курки стануть хорошим варіантом святкової гарячої закуски. Страва красива в зрізі, презентабельна і неймовірно смачна. Такі м’ясні рулети добре поєднуються зі святковими кулінарними атрибутами у вигляді оливок, каперсів, маслин і овочевої нарізки.

Курячий рулет в духовці – відео-рецепти

Завершуючи пост, пропоную ще два рецепти рулетів з курячого м’яса з ютуба. Вони відрізняються від запропонованих вище складом вхідних продуктів, але теж виходять дуже смачні.

Перший відео-рецепт – як готувати курячі рулетики з ананасом. І, хоча автор пропонує комбінований варіант приготування (спочатку засмажити рулети на сковороді, а потім, разом із соусом запекти в духовці) мені такий варіант приготування дуже сподобався. 🙂

Другий відео-рецепт – як запекти курячий рулет з курагою в духовці. Зауважу, що таку запечену страву вже можна і потрібно використовувати вже як холодну закуску.

Смачного! Нехай ваші страви смакують всім і завжди.