Який же Новий рік або просто святковий стіл без м’ясного рулету? Але така м’ясна закуска може бути не тільки смачною, а й дієтичною. Запечений в духовці курячий рулет з курагою і ананасом, доповнений пікантним соусом, стане відмінним варіантом як для повсякденного, так і для святкового меню. Така страва з курячого філе неймовірно швидка в приготуванні. Дієтичне біле м’ясо курячої грудки виходить соковитим, ароматним і презентабельним на вигляд. Перевагою таких рулетиків з курки є низька калорійність, яка точно не позначиться на фігурі. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам створити смачну пряну гарячу закуску з м’яса курки з начинкою просто, швидко і легко!
Інгредієнти: Аджика, Консервовані ананаси, Курага, Куряча грудка, Майонез, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Спеції
Складові:
- майонез;
- ананаси – 50 гр;
- часник сушений – щіпка;
- куряча грудка – 2 шт.;
- сіль – за смаком;
- курага – 50 гр;
- перець чорний мелений – за смаком;
- аджика гостра – 1 ч.л.;
- сметана – за смаком.
Як приготувати курячі рулети з курагою і ананасами
Для початку, варто вимити й обсушити курячі грудки. Одну ми будемо начиняти курагою і гострим соусом, а другу – ананасами. Висушене філе потрібно розрізати посередині на половинки в поздовжній пласт.
Далі, потрібно відбити філе. Рекомендується робити це через харчову плівку, щоб м’ясо не втратило свою форму і не забризкало кухню.
Поперчити, посолити і присипати часниковими гранулами філе з двох сторін.
Викласти в цент підготовленого шматочка доріжку з ананасів, додати майонез і аджику.
Загорнути рулетом і перекласти у форму для запікання.
Те ж саме проробити і з другим курячим філе. На цей раз начинивши відбиту грудинку курагою.
Викладені в форму для запікання курячі рулети необхідно змастити сумішшю з сметани і аджики, приготовленої в пропорціях 3:1. Присипати заготовку улюбленими спеціями і відправити в духовку на 45 хвилин. Запікати в духовці потрібно до появи білого зрізу волокон курки. Температура запікання повинна бути не більше 180 градусів.
Готовим курячим рулетам слід дати трохи охолонути.
Подаючи на стіл як гарячу закуску, слід розрізати на скибочки і подавати з гарніром!
Ідеальним доповненням до курячим рулетів стане будь-який кисло-солодкий соус. Смачного!
Ароматні і смачні гостро-солодкі рулети з курки стануть хорошим варіантом святкової гарячої закуски. Страва красива в зрізі, презентабельна і неймовірно смачна. Такі м’ясні рулети добре поєднуються зі святковими кулінарними атрибутами у вигляді оливок, каперсів, маслин і овочевої нарізки.
Курячий рулет в духовці – відео-рецепти
Завершуючи пост, пропоную ще два рецепти рулетів з курячого м’яса з ютуба. Вони відрізняються від запропонованих вище складом вхідних продуктів, але теж виходять дуже смачні.
Перший відео-рецепт – як готувати курячі рулетики з ананасом. І, хоча автор пропонує комбінований варіант приготування (спочатку засмажити рулети на сковороді, а потім, разом із соусом запекти в духовці) мені такий варіант приготування дуже сподобався. 🙂
Другий відео-рецепт – як запекти курячий рулет з курагою в духовці. Зауважу, що таку запечену страву вже можна і потрібно використовувати вже як холодну закуску.
Смачного! Нехай ваші страви смакують всім і завжди.