Не знаєте, що приготувати смачненького? Якщо є вдома куряча грудка, вам залишилося купити лише чорнослив, щоб зробити дієтичний але смачний курячий рулет з чорносливом. Він гарно смакує у якості м’ясної закуски до святкового столу чи просто на вечерю. Легкий, пікантний та ніжний – така закуска із курки сподобається всім!
Інгредієнти: Кріп, Куряча грудка, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Спеції, Чорнослив
При приготуванні можна використовувати філе із стегнової частини, але я вважаю, що краще брати саме грудку. В ній, майже, немає м’язів. Якщо хочеться, щоб рулет був на смак більш пікантний, можна взяти копчений чорнослив. Готувати такий м’ясний рулет дуже легко та достатньо швидко. Освоїти приготування допоможе покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- куряча грудка – 1 шт.;
- чорнослив – 60 гр;
- домашня сметана – 2 ст. л.;
- кріп сушений – 3 гр;
- чорний мелений перець – 2 гр;
- сіль та спеції – за смаком.
Зміст
Як приготувати курячий рулет з чорносливом в духовці
Спочатку підготуйте філе. М’ясо треба вимити, розрізати на пласти впродовж волокон. Якщо вважаєте за потрібне, можна їх легенько відбити. Посоліть, поперчіть. Складіть кожний шматочок один до одного – пірамідкою. Деякий час м’ясо має полежати, щоб просочитися сіллю.
Чорнослив вимити, розрізати кожний на дві половинки. Викласти чорнослив на м’ясо.
Скласти дві половинки філе у рулет. Щоб не розпався, можна по краях рулет скріпити зубочисткою.
Рулет потрібно викласти на фольгу та змастити його добре сметаною.
Посипати всіма спеціями разом з кропом. Загорніть рулет у фольгу та покладіть у духовку, розігріту до температури 180°С. Запікати потрібно трохи більше ніж півгодини.
Курячий рулет з чорносливом можна подавати на стіл як в якості гарячої закуски, так і в якості холодної.
Перед подачею його нарізають скибочками та прикрашають свіжою зеленню або соусом.
Рулет з чорносливом з курячого філе – відео-рецепти
Пропоную зробити курячі рулети з чорносливом та іншими складовими у начинці.
Автор цього відео – Ольга Матвєй. Готуємо разом з нею закуску, яка має начинку з чорносливу та горіхів.
Як приготувати курячий рулет з курагою і чорносливом дивіться в наступному відео-рецепті. Він виходить мега смачний, соковитий, з насиченим смаком кураги і чорносливу. Оцініть який гарний в розрізі!
Наступний варіант начинки – чорнослив доповнено засмажкою із моркви та цибулі.
Ці красиві рум’яні курячі рулетики з чорносливом і пікантною сирною начинкою запікаються у духовці в панірувальних сухарях. Готуються вони дуже просто, без обсмажування, відразу в духовці. Без жодного сумніву, страва порадує вас своїм смаком та простотою приготування.
Спробуйте приготувати курячий рулет з любим варіантом начинки, щоб здивувати своїх рідних смачною стравою. Якщо у вашій сім’ї часто готують страви з курки, ця їм обов’язково сподобається. До такого рулетика можна подавати будь-які соуси, овочеві салати і гарніри. Крім цього, м’ясну закуску можна готувати на дитячі свята, брати з собою на пікнік, робити з рулетів смачні бутерброди.