Курячий рулет з багатошаровою начинкою з овочів, у духовці

Простий рецепт багатошарового овочевого рулету в курячому філе, про який йтиметься далі, неодмінно слід занотувати до записної книжки. Ця страва є відмінною закускою, як в гарячому, так і холодному вигляді, а ще запросто може виконувати роль основної. Гарніром до неї можуть бути свіжі овочі або овочі, приготовлені на парі. Запекти такий курячий рулет у духовці буде легше, якщо скористатися покроковим фоторецептом.

Інгредієнти:

  • 700 грамів курячого філе зі шкіркою;
  • 1 морквина;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 80 грамів напівтвердого сиру;
  • пів пучка зелені кінзи;
  • восьма частина перцю чилі;
  • чверть ч. л. куркуми;
  • дрібка дрібної морської солі;
  • дрібка чорного меленого перцю.

Як приготувати курячий рулет з начинкою з овочів

Приготування страви слід розпочати з начинки. Насамперед, необхідно дрібно нарізати зелень кінзи й помістити її в окрему посудину. Якщо є бажання, то замість неї можна використати петрушку або кріп. Моркву потрібно нарізати тонкими довгими слайсами та з двох боків обсмажити їх у киплячій рослинній олії.

Курячий рулет з начинкою з овочів

Сир варто нарізати на тонкі пластинки. Півкільця ріпчастої цибулини потрібно обсмажити до золотистого відтінку, окремо від моркви.

Курячий рулет з начинкою з овочів

Як зробити домашній рулет із курячого філе

Філе слід розкласти на дошці для оброблювання шкіркою донизу. Посипати його спеціями (перцем, куркумою, сіллю) і відбити тендерайзером (якщо його нема, то можна застосувати звичайний кухонний відбивний молоток), щоб всі спеції просочилися вглиб філе. М’ясо перед вітбиванням варто накрити харчовою плівкою.

Потім, на філе необхідно викласти обрану зелень.

Курячий рулет з начинкою з овочів

Далі, повинна йти морква, на неї слід видавити через прес часник. Морквяний шар вбере в себе весь часниковий сік. У результаті, він виділятиметься після приготування найбільше.

Курячий рулет з начинкою з овочів

На моркву з часником необхідно викласти пластинки сиру та шматки перцю чилі. Його потрібно зовсім небагато, інакше його гострий смак “переб’є” смак рулету.

Курячий рулет з начинкою з овочів

Насамкінець, треба викласти пасеровані півкільця цибулі.

Курячий рулет з начинкою з овочів

Як загорнути та приготувати курячий рулет

Філе з начинкою необхідно згорнути рулетом і перев’язати шпагатом таким чином, щоб при обсмажуванні він не втратив своєї форми.

Курячий рулет з начинкою з овочів

На розпеченій рослинній олії потрібно обсмажити його верхню та нижню сторони до появи скоринки. Потім, варто продовжити приготування вже в духовці.

Курячий рулет з начинкою з овочів

Духову шафу, перед запіканням рулету, слід розігріти до 180 °C. Пектися він має протягом 20-25 хвилин. Через кожні 5 хвилин перебування в духовці, рулет потрібно поливати бульйоном, що стікатиме на дно форми. Це необхідно для того, щоб страва вийшла соковитою та рум’яною. Діставши рулет із духовки, шпагат слід акуратно відрізати.

Рулет перед подачею на стіл

Готовий курячий рулет із начинкою з овочів необхідно розмістити на широкій плоскій тарілці й залишити на декілька хвилин, щоб охолонув, а потім нарізати на порційні шматки.

Курячий рулет з начинкою з овочів

У розрізі рулет виглядає дуже апетитно.