Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою – це чудова і проста закуска, яка буде доречною як для святкового, так і для повсякденного столу.

Особливість цього рецепту полягає в тому, що яйця не просто заповнюють печінкою, а панірують в сухариках та обсмажують на пательні. Завдяки цьому закуска має дуже оригінальний смак.

Для приготування фаршированих яєць вам треба взяти:

  • 6 великих курячих яєць;
  • листя петрушки для прикраси;
  • 100 грамів курячої печінки;
  • 2 цибулини шалот;
  • 2 столові ложки сметани 18% – 20%;
  • 1/3 чайної ложки спецій для курки + сіль на ваш смак.

Також вам знадобляться наступні продукти для панірування:

  • 1 куряче яйце + 1/2 чайної ложки базиліку;
  • 1,5 столові ложки борошна;
  • 3,5 столові ложки панірувальних сухарів.

Як приготувати яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Спочатку необхідно зробити начинку. Для цього візьміть яйця та поставте їх варитися вкруту. Тим часом обсмажте цибулю, додайте шматочки курячої печінки, приправте спеціями та тушкуйте на пательні до готовності.

Яйце смажене в паніровці, фаршироване курячою печінкою

Далі подрібніть отриману масу в блендері, додайте туди жовтки та сметану.

Яйце смажене в паніровці, фаршироване курячою печінкою

Тепер лишилося все змішати  блендером в однорідну масу та перекласти в кондитерський мішок з насадкою, яка вам подобається.Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Далі треба підготувати панірування. Для цього борошно і панірувальні сухарі розсипте в окремі тарілки. А сире яйце збовтайте виделкою разом з базиліком.

Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Тепер візьміть білки, обваляйте в тарілці з борошном, потім опустіть їх в тарілку з яйцем і базиліком, і, в кінці, в тарілку з панірувальними сухарями. Тепер треба викласти яйця на пательню з розігрітою олією, обсмажити з обох боків до хрусткої скоринки та викласти на тарілки, попередньо закриті паперовими рушниками, які будуть всотувати олію.

Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Начинкою яйця треба заповнювати тоді, коли вони повністю охолонуть.

Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Тепер лишилося прикрасити страву петрушкою та можна подавати її на стіл.

Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою

Думаємо, вам та вашим гостям обов’язково сподобається така смачна цікава варіація усім відомих фаршированих яєць.