Коли господині хочуть приготувати не жирне, але поживне м’ясо, вони часто обирають курячи грудки. Відбивні з курячого філе на сковороді (а саме їх я і буду готувати сьогодні) можуть вийти жорсткими або сухуватими, але тільки не в мене!Пропоную посмажити разом зі мною дуже смачні і соковиті курячі відбивні на сковороді в клярі. Читайте мій рецепт, звіряйтеся з покроково зробленими фото і готуйте справжню смакоту для своїх близьких!
Інгредієнти: Борошно, Куряча грудка, Олія рослинна, Сіль з приправами, Яйця
Складові:
- 700-720 гр курячих грудок;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. олії соняшникової;
- сіль з приправами – за смаком;
- 3-4 ст. л. муки.
Як приготувати курячі відбивні на сковороді
Купуючи куряче філе, краще вибрати охолоджене. Починаючи приготування, його потрібно вимити і нарізати шматочками поперек волокон.
М’ясо відбиваємо, посипаємо і натираємо сумішшю солі і приправ. При бажанні, можна взяти просто готову Адигейську сіль.
У миску розбиваємо яйця. Туди ж поміщаємо шматочки грудки. Перемішуємо.
Шматочки, витягнуті з яєчної маси, по черзі обвалюю в борошні і поміщаю на сковороду з заздалегідь розігрітою рослинною олією. Смажимо курячі відбивні з двох сторін. Спочатку – на середньому вогні, щоб утворилася скоринка, а потім – на маленькому, накривши кришкою.
При такому способі смаження відбивні з курячого філе на сковороді завжди виходять м’якими і соковитими. Суміш яйця і борошна не дає м’ясу стати сухим всередині, зате утворює апетитну кірочку зовні.
Коли смачні курячі відбивні готові, їх можна подати до столу з овочевим салатом або з будь-яким іншим гарніром, якому ви або ваші їдоки віддають перевагу.
Ось такий дуже простий рецепт, який дозволяє приготувати смачну м’ясну страву в клярі для святкового або буденного обіду або вечері.