Любі господині, гадаю вам не один раз доводилося ламати голову над тим, що б таке смачне приготувати для родини на обід щоб і ситно, і швидко, і достатньо бюджетно вийшло. Пропоную рецепт, який завжди виручає мене в такій ситуації – ароматні, запечені в духовці курячі стегна з картоплею під сметанним соусом. Ця страва завжди виходить просто пальчики оближеш, при цьому, вимагає мінімум часу та зусиль. Сподіваюсь мій докладний рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам легко та швидко впоратись з приготуванням цієї страви вдома.
Інгредієнти: Картопля, Курячі стегна, Пергамент, Приправи, Сметана, Соєвий соус, Фольга, Цибуля, Яйце
Нам знадобляться:
- курячі стегна – 6 шт.;
- картопля – 2,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- сметана (жирністю 15%) – 450 мл;
- соєвий соус – 50 мл;
- спеції чи приправа для м’яса – на ваш смак.
Для появи на столі цієї ситної страви на обід чи вечерю необхідно запастися в магазині свіжими стегнами бройлерів. На відміну від м’яса звичайної домашньої курки, м’ясо бройлерів значно ніжніше та готується швидше, тому, стегна встигнуть пропектися разом з картоплею.
Для нашої страви більше підійде сорт картоплі, що не розварюється і який, зазвичай, використовується для смаження ціленькими шматочками.
Сметану для заливки бажано брати рідку, з мінімальною жирністю 10-15 відсотків.
М’ясо можна приправити будь-якими спеціями, прянощами чи духмяними травами, що вашим їдокам до смаку.
Зміст
Як запекти в духовці курячі стегна з картоплею смачно
Приготування страви почнемо з підготовки курочки: присолимо та приправимо спеціями кожне стегенце з усіх сторін. Залишимо м’ясо просочуватися ароматами спецій та приступимо до картоплі.
Ножем чи спеціальною овочерізкою знімемо з бульб шкірку. Після очищення картоплю складаємо в ємність з холодною водою, щоб вона не встигла почорніти.
Перейдемо до підготовки смачної сметанної заправки. В глибоку миску випускаємо яйця, солимо та додаємо трохи спецій чи трав.
Виделкою або віночком збиваємо яєчну масу до однорідності.
Вливаємо в миску сметану та соєвий соус, повторно збиваємо суміш.
На цьому ароматна заливка для страви готова.
Підготуємо останній компонент страви – цибулю. Очистимо її та наріжемо півкільцями.
Після цього, виймаємо підготовлену картоплю з води та розрізаємо кожну на 6-8 довгих часточок.
Деко чи велику форму для запікання застилаємо фольгою (можна пергаментом), викладаємо щільними рядочками брусочки картоплі.
Зверху на картоплю розкладаємо півкільця цибулі.
На шар цибулі викладаємо курячі стегна.
Залишається лише рівномірно полити компоненти страви підготовленою сметанною заправкою.
Відправляємо деко з картоплею та м’ясом в духовку запікатися на середньому вогні. Зазвичай, для готовності страви достатньо півгодини. Під час запікання шкірка на м’ясі може почати підгорати. В такому випадку прикриваємо стегна шматочками фольги.
Ароматну, ситну та вельми ніжну картопельку, запечену з курячими стегнами в сметані, розкладаємо по порційним тарілкам та гарячою подаємо до столу.
Курячі стегна з картоплею в духовці – відео-рецепти
Про те, як ще можна швидко та смачно запекти картоплю та курячи стегна в сметані дізнайтесь із наступних авторських відео з ютуба.