Курячі стегна з картоплею під сметанним соусом запечені в духовці

Любі господині, гадаю вам не один раз доводилося ламати голову над тим, що б таке смачне приготувати для родини на обід щоб і ситно, і швидко, і достатньо бюджетно вийшло. Пропоную рецепт, який завжди виручає мене в такій ситуації – ароматні, запечені в духовці курячі стегна з картоплею під сметанним соусом. Ця страва завжди виходить просто пальчики оближеш, при цьому, вимагає мінімум часу та зусиль. Сподіваюсь мій докладний рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам легко та швидко впоратись з приготуванням цієї страви вдома.

Нам знадобляться:

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

  • курячі стегна – 6 шт.;
  • картопля – 2,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана (жирністю 15%) – 450 мл;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • спеції чи приправа для м’яса – на ваш смак.

Для появи на столі цієї ситної страви на обід чи вечерю необхідно запастися в магазині свіжими стегнами бройлерів. На відміну від м’яса звичайної домашньої курки, м’ясо бройлерів значно ніжніше та готується швидше, тому, стегна встигнуть пропектися разом з картоплею.

Для нашої страви більше підійде сорт картоплі, що не розварюється і який, зазвичай, використовується для смаження ціленькими шматочками.

Сметану для заливки бажано брати рідку, з мінімальною жирністю 10-15 відсотків.

М’ясо можна приправити будь-якими спеціями, прянощами чи духмяними травами, що вашим їдокам до смаку.

Як запекти в духовці курячі стегна з картоплею смачно

Приготування страви почнемо з підготовки курочки: присолимо та приправимо спеціями кожне стегенце з усіх сторін. Залишимо м’ясо просочуватися ароматами спецій та приступимо до картоплі.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Ножем чи спеціальною овочерізкою знімемо з бульб шкірку. Після очищення картоплю складаємо в ємність з холодною водою, щоб вона не встигла почорніти.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Перейдемо до підготовки смачної сметанної заправки. В глибоку миску випускаємо яйця, солимо та додаємо трохи спецій чи трав.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Виделкою або віночком збиваємо яєчну масу до однорідності.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Вливаємо в миску сметану та соєвий соус, повторно збиваємо суміш.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

На цьому ароматна заливка для страви готова.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Підготуємо останній компонент страви – цибулю. Очистимо її та наріжемо півкільцями.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Після цього, виймаємо підготовлену картоплю з води та розрізаємо кожну на 6-8 довгих часточок.

Деко чи велику форму для запікання застилаємо фольгою (можна пергаментом), викладаємо щільними рядочками брусочки картоплі.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

Зверху на картоплю розкладаємо півкільця цибулі.

Картопля з курячими стегнами під сметанним соусом запечена в духовці

На шар цибулі викладаємо курячі стегна.

Курячі стегна з картоплею

Залишається лише рівномірно полити компоненти страви підготовленою сметанною заправкою.

Курячі стегна з картоплею

Відправляємо деко з картоплею та м’ясом в духовку запікатися на середньому вогні. Зазвичай, для готовності страви достатньо півгодини. Під час запікання шкірка на м’ясі може почати підгорати. В такому випадку прикриваємо стегна шматочками фольги.

Курячі стегна з картоплею

Ароматну, ситну та вельми ніжну картопельку, запечену з курячими стегнами в сметані, розкладаємо по порційним тарілкам та гарячою подаємо до столу.

ККуріние стегна з картоплею в духовці

Курячі стегна з картоплею в духовці – відео-рецепти

Про те, як ще можна швидко та смачно запекти картоплю та курячи стегна в сметані дізнайтесь із наступних авторських відео з ютуба.