Курячі стегна в сметанно-гірчичному соусі смажені на сковороді

Приємним завершенням важкого трудового дня для членів моєї родини є смачна та поживна вечеря в сімейному колі. Відмінний варіант швидкої, апетитної та ситної страви на вечерю – курячі стегна в сметанно-гірчичному соусі смажені на сковороді. Звичайно ж, це далеко не дієтична, а навпаки трохи «шкідлива» страва, але, це дуже смачна їжа, якою можна інколи побалувати рідних. Курячі гомілки, попередньо замариновані в соусі із гірчиці та сметани, виходять дуже м’які, соковита та ніжні. Тож, сьогодні мій покроково оформлений рецепт з фото розповідає саме про те, як приготувати курку на сковороді смачно та правильно.

З продуктів нам знадобляться:

Смажені курячі стегна на сковороді

  • 6 курячих стегон (охолоджених);
  • 1-2 ст. л. гірчиці;
  • 1-2 ст. л. сметани (21% жирності);
  • 0,5 ч. л. морської солі;
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю.

Зміст

Як смачно обсмажити курячі стегна на сковороді

Перед початком приготування ретельно промиваємо курячі стегна та складаємо на друшляк. В такий спосіб ми позбудемося залишків води. Далі, відправляємо шматочки курки та інші компоненти в глибоку миску.

Смажені курячі стегна на сковороді

Гарно перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по стегнам. Залишаємо м’ясо приблизно на 30 хвилин. Цього достатньо, щоб курятина промаринувалася.

Смажені курячі стегна на сковороді

Смажити будемо на рослинній олії. Наливаємо її в сковороду та даємо гарно розігрітися. Після цього, викладаємо на сковороду мариновані курячі стегна.

Смажені курячі стегна на сковороді

Смажимо шматочки м’яса на середньому вогні по 20 хвилин з кожної сторони.

Смажені курячі стегна на сковороді

Останні кілька хвилин смажимо м’ясо накривши сковороду кришкою. Готовність курячих стегон перевіряємо шляхом проколювання поблизу кістки. Якщо з надрізу витікає прозорий сік, можна знімати курятину зі сковороди на блюдо та кликати рідних до столу вечеряти.

Смажені курячі стегна на сковороді

Сьогодні на гарнір до рум’яної курочки сім’я зажадала відварної картоплі. Найчастіше ж стегна я подаю разом з картопляним пюре.

Смажені курячі стегна на сковороді

Презентувати до столу смажені курячі стегна можна також з відварним рисом чи макаронами. Найпростіший варіант – салат зі свіжих сезонних овочів.

Курячі стегна в сметанному соусі – відео-рецепти

На кінці посту пропоную дізнатись і про інші способи приготування частин курки зі сметаною на сковороді.

Автор цього відео демонструє приготування курячих стегон у самому простому соусі із сметани.

Наступний рецепт приготування курячих гомілок навіть має свою особливу назву – гібліджі чи то геблідже – та відноситься до кабардинської кухні.

І ще один варіант приготування курки у сметанному соусі.

Смачного вам та вашій родині!