Приємним завершенням важкого трудового дня для членів моєї родини є смачна та поживна вечеря в сімейному колі. Відмінний варіант швидкої, апетитної та ситної страви на вечерю – курячі стегна в сметанно-гірчичному соусі смажені на сковороді. Звичайно ж, це далеко не дієтична, а навпаки трохи «шкідлива» страва, але, це дуже смачна їжа, якою можна інколи побалувати рідних. Курячі гомілки, попередньо замариновані в соусі із гірчиці та сметани, виходять дуже м’які, соковита та ніжні. Тож, сьогодні мій покроково оформлений рецепт з фото розповідає саме про те, як приготувати курку на сковороді смачно та правильно.
Інгредієнти: Гірчиця, Курячі гомілки, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана
З продуктів нам знадобляться:
- 6 курячих стегон (охолоджених);
- 1-2 ст. л. гірчиці;
- 1-2 ст. л. сметани (21% жирності);
- 0,5 ч. л. морської солі;
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю.
Зміст
Як смачно обсмажити курячі стегна на сковороді
Перед початком приготування ретельно промиваємо курячі стегна та складаємо на друшляк. В такий спосіб ми позбудемося залишків води. Далі, відправляємо шматочки курки та інші компоненти в глибоку миску.
Гарно перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по стегнам. Залишаємо м’ясо приблизно на 30 хвилин. Цього достатньо, щоб курятина промаринувалася.
Смажити будемо на рослинній олії. Наливаємо її в сковороду та даємо гарно розігрітися. Після цього, викладаємо на сковороду мариновані курячі стегна.
Смажимо шматочки м’яса на середньому вогні по 20 хвилин з кожної сторони.
Останні кілька хвилин смажимо м’ясо накривши сковороду кришкою. Готовність курячих стегон перевіряємо шляхом проколювання поблизу кістки. Якщо з надрізу витікає прозорий сік, можна знімати курятину зі сковороди на блюдо та кликати рідних до столу вечеряти.
Сьогодні на гарнір до рум’яної курочки сім’я зажадала відварної картоплі. Найчастіше ж стегна я подаю разом з картопляним пюре.
Презентувати до столу смажені курячі стегна можна також з відварним рисом чи макаронами. Найпростіший варіант – салат зі свіжих сезонних овочів.
Курячі стегна в сметанному соусі – відео-рецепти
На кінці посту пропоную дізнатись і про інші способи приготування частин курки зі сметаною на сковороді.
Автор цього відео демонструє приготування курячих стегон у самому простому соусі із сметани.
Наступний рецепт приготування курячих гомілок навіть має свою особливу назву – гібліджі чи то геблідже – та відноситься до кабардинської кухні.
І ще один варіант приготування курки у сметанному соусі.
Смачного вам та вашій родині!