Коли я купила мультиварку, у захваті почала експериментувати і в результаті придумала цей рецепт: тушкована курятина в кисло-солодкому соусі. Страва вийшла дуже смачною, а соус, який я приготувала з кислих яблук, лимона, соєвого соусу, меду та спецій, надав соковитому тушкованому м’ясу неймовірний аромат. Із задоволенням пропоную Вам приготувати в мультиварці такі смачні курячі стегна, а покроковий рецепт з фото, сподіваюся, допоможе Вам у цьому.
Інгредієнти: Імбир, Курячі гомілки, Лимон, Мед, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Хмелі-сунелі, Яблука
Інгредієнти (на три порції):
- стегна курячі – 3 шт.;
- яблука (кислих сортів) – 1 шт.;
- лимон – 1 часточка;
- мед (без яскраво вираженого аромату) – 1 ч. л.;
- соус соєвий – 2 ст. л.;
- імбир сушений мелений – 1 ч. л.;
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- рослинна олія – 20 грамів.
Як приготувати курячі стегна в мультиварці
Готувати починаємо з того, що встановлюємо мультиварку на режим «Випічка» або «Жарка» (відповідно до режимів Вашої мультиварки), у чашу наливаємо соняшникову олію.
Стегна добре очищаємо, промиваємо, натираємо сіллю та відправляємо в чашу.
Обсмажуємо з двох сторін до появи рум’яної скориночки.
А тим часом, доки м’ясо смажиться, приготуємо кисло-солодкий соус.
Очищаємо яблуко від шкірки та натираємо на середній тертці.
Натерту масу викладаємо у глибоку миску, доливаємо кілька столових ложок води та соєвий соус, з частинки лимону вичавлюємо сік, додаємо мед, імбир, хмелі-сунелі, ретельно перемішуємо.
Якщо хочете, можете ще подрібнити масу блендером. Чесно кажучи, це не потрібно.
Доки ми готували пікантний соус, курячі стегна гарно підсмажилися та стали золотавого кольору. Заливаємо їх соусом та встановлюємо у мультиварці режим «Тушкування», готуємо страву 35 хвилин.
Коли час приготування минув, відкриваємо кришку. Вийшла чудова страва: ніжне та соковите м’ясо з рум’яною скориночкою.
При приготуванні страви всю кухню наповнює приголомшливий аромат смаженого м’яса та печених яблук.
Зазвичай я подаю тушковані курячі стегенця з пшеничною кашею, а кисло-солодкий соус використовую як пікантну підливку.