Курячі стегна, тушковані в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Коли я купила мультиварку, у захваті почала експериментувати і в результаті придумала цей рецепт: тушкована курятина в кисло-солодкому соусі. Страва вийшла дуже смачною, а соус, який я приготувала з кислих яблук, лимона, соєвого соусу, меду та спецій, надав соковитому тушкованому м’ясу неймовірний аромат. Із задоволенням пропоную Вам приготувати в мультиварці такі смачні курячі стегна, а покроковий рецепт з фото, сподіваюся, допоможе Вам у цьому.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти (на три порції):

  • стегна курячі – 3 шт.;
  • яблука (кислих сортів) – 1 шт.;
  • лимон – 1 часточка;
  • мед (без яскраво вираженого аромату) – 1 ч. л.;
  • соус соєвий – 2 ст. л.;
  • імбир сушений мелений – 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • рослинна олія – 20 грамів.

Як приготувати курячі стегна в мультиварці

Готувати починаємо з того, що встановлюємо мультиварку на режим «Випічка» або «Жарка» (відповідно до режимів Вашої мультиварки), у чашу наливаємо соняшникову олію.

Стегна добре очищаємо, промиваємо, натираємо сіллю та відправляємо в чашу.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Обсмажуємо з двох сторін до появи рум’яної скориночки.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

А тим часом, доки м’ясо смажиться, приготуємо кисло-солодкий соус.

Очищаємо яблуко від шкірки та натираємо на середній тертці.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Натерту масу викладаємо у глибоку миску, доливаємо кілька столових ложок води та соєвий соус, з частинки лимону вичавлюємо сік, додаємо мед, імбир, хмелі-сунелі, ретельно перемішуємо.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Якщо хочете, можете ще подрібнити масу блендером. Чесно кажучи, це не потрібно.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Доки ми готували пікантний соус, курячі стегна гарно підсмажилися та стали золотавого кольору. Заливаємо їх соусом та встановлюємо у мультиварці режим «Тушкування», готуємо страву 35 хвилин.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Коли час приготування минув, відкриваємо кришку. Вийшла чудова страва: ніжне та соковите м’ясо з рум’яною скориночкою.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

При приготуванні страви всю кухню наповнює приголомшливий аромат смаженого м’яса та печених яблук.

Курячі стегна в мультиварці в кисло-солодкому соусі

Зазвичай я подаю тушковані курячі стегенця з пшеничною кашею, а кисло-солодкий соус використовую як пікантну підливку.