Курячі сердечки з печерицями в сметані в мультиварці – смачно, просто, швидко

Регулярне вживання субпродуктів корисне для нашого організму, тому, дієтологи рекомендують включати їх в раціон хоча б раз на тиждень. Відмінний варіант, який популярний в нашій родині, курячі сердечка. Адже, вони доступні, швидкі у приготуванні та містять багато корисних речовин (білок, вітаміни та мікроелементи). До того ж, правильно та смачно приготовлені курячі серця гармонійно поєднуються з різними гарнірами.
Сьогодні пропоную приготувати курячі сердечки з печерицями в сметані в мультиварці. Смачний сирний вершково-горіховий соус з овочами гармонійно доповнює основну складову – серця. Для приготування страви скористаймося мультиваркою. Деталі процесу приготування демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Зміст

Як приготувати курячі сердечки з печерицями та овочами в мультиварці

Для страви візьмемо традиційний набір овочів (моркву та цибулю) та додамо трохи білих коренеплодів та корінь селери.

сердечка

Підготуємо сердечка: промиємо та повирізаємо судини. Після цього, в чашу мультиварки наливаємо трохи олії (буквально одну столову ложку), вмикаємо режим «Смаження», розрізаємо кожне сердечко навпіл та кладемо в прогріту олію. За відсутності мультиварки для приготування страви можна скористатися казаном чи сковородою з товстим дном.

сердечка

Закриваємо мультиварку для прискорення процесу приготування та залишаємо сердечка смажитися. В цей час підготуємо овочі: очищуємо та подрібнюємо (цибулю – кубиками, коренеплоди – соломкою).

сердечка

Далі, подрібнюємо печериці. Ніжки нарізаємо кружальцями, розрізані навпіл капелюшки нарізаємо пластинками.

сердечка

За 10 хвилин смаження сердечка достатньо «схопилися», тому, закладаємо в чашу мультиварки підготовлені овочі, перемішуємо та знову смажимо під закритою кришкою наступні 10 хвилин.

сердечка

Коли цибуля стане прозорою, а коренеплоди трохи пом’якшають, можна додавати до страви печериці.

сердечка

Викладаємо шматочки грибів на овочеву масу, але не перемішуємо. Коли гриби одразу попадають у розпечений жир, вони пускають велику кількість соку та починають приставати до дна. Якщо дати їм прогрітися на пару, поки вони трошки не «схопляться», при подальшому смаженні печериці легко перемішуються та не прилипають.

сердечка

Загальний час смаження сердечок з овочами та грибами становить приблизно 30 хвилин. Після цього, мультиварку перемикаємо на режим «Тушкування» (у випадку зі сковородою – зменшуємо вогонь до середнього) і залишаємо ще на 10 хвилин.

За цей час ми як раз встигнемо приготувати соус. Для цього, знадобиться зметана та м’який плавлений сир (наприклад, «Віола» чи «Янтарний»). Додавання до складу соусу сиру забезпечить йому приємну густоту та шовковистість, а от приправа «Хмелі-Сунелі» та волоські горіхи придадуть пікантний кавказький відтінок смаку готової страви.

сердечка

Півсклянки ядер волоських горіхів подрібнюємо ножем або товчемо в ступці, однак, не занадто дрібно. В готовій масі повинні відчуватися шматочки горіхів.

сердечка

Додаємо до горіхової маси 1 ч. ложку хмелі-сунелі. Коригувати вміст приправи та спецій можна за власним смаком та за бажанням додавати свої улюблені прянощі чи трави, наприклад, прованські чи італійські трави, сушений базилік чи чебрець із розмарином. Зауважте, під час приготування страви ми ще не додали жодної крупинки солі, це дуже важливий момент!

сердечка

До горіхової маси додаємо 2-3 ст. ложки м’якого сиру та перемішуємо до однорідності.

Курячі сердечка з печерицями в мультиварці в вершковому соусі

На даний момент сердечка вже майже готові, тому, можна додавати соус до страви.

Курячі сердечка з печерицями в мультиварці в вершковому соусі

В мультиварку викладаємо сирно-горіхову масу та порцію сметани. Сметану можна брати будь-якої жирності та в будь-якій кількості, все одно соус вийде густим та однорідним. А все завдяки сирному емульгатору.

Курячі сердечка з печерицями в мультиварці в вершковому соусі

Ретельно перемішуємо всі компоненти страви та нарешті куштуємо. Може виявитися, що вистачить солоності сиру і солі додавати не потрібно взагалі. Якщо ж таки на ваш смак страва виявиться недостатньо солоною, додаємо трішки солі та мелену суміш перців. Знову накриваємо кришкою та залишаємо на 5-7 хвилин тушкуватися.

Курячі сердечка з печерицями в мультиварці в вершковому соусі

І ось ніжні курячі сердечка з печерицями під ароматним горіхово-сирним соусом готові. Останній штрих – трошки подрібненого кропу.

Курячі сердечка з печерицями в мультиварці в вершковому соусі

Готова страва виходить вельми ситною, тому, гарнір краще підбирати легкий. До прикладу, підійде такий як у мене: відварна гречка, овочевий салат з редьки, заправлений йогуртом, та трошки зеленої цибулі.

Курячі сердечка з печерицями в мультиварці в вершковому соусі

Курячі сердечка з грибами в сметані – відео-рецепти

Про інші варіанти приготування  поживної, ніжної, смачної і ароматної страви пропоную дізнатись використавши відео із ютуба.

Приготовлені за цим простим рецептом курячі серця та печериці здивують скептиків своїми смаковими характеристиками. Запевняю, що при такому виконанні страви не всі здогадаються з чого саме вона складається.

Скористайтесь і цим варіантом приготування.