Запечені курячі ніжки з овочами та сиром стануть в пригоді тоді, коли треба швидко щось приготувати. В такі моменти хочеться якогось безпрограшного варіанту, тобто щоб смачно, просто й корисно. Покроковий фоторецепт запечених курячих ніжок дозволить без проблем приготувати неймовірну смакоту.
Інгредієнти: Кольорова капуста, Кріп, Курячі гомілки, Курячі стегна, Сир, Сіль, Спеції для курки
Для страви необхідно підготувати курячі стегна й гомілки без шкірок. Їх слід скропити лимонним соком і рослинною олією, трохи посолити та заправити сумішшю прянощів, які до вподоби. Нейтральний смак курячого м’яса поєднується майже з усіма ароматами. Наприклад, дуже смачно вийде, якщо вибрати суміш перців з базиліком, коріандр і часник.
Гарніром можуть бути які завгодно овочі. Якщо хочеться поїсти більш ситно, то слід приготувати картоплю з цибулею, а коли надати перевагу більш дієтичному варіанту, то варто зупинити свій вибір на моркві, брюссельській капусті, броколі, спаржевій квасолі, цукіні та овочах, що містять мало крохмалю (у свіжому вигляді чи з морозилки). Заморожену, наприклад, цвітну капусту, після танення, можна легко розібрати на окремі шматки.
Капусту потрібно ледь посолити, скропити лимонним соком і рослинною олією, перемішати та викласти на палет для запікання. Туди ж слід відправити й мариновані курячі ніжки.
Форму необхідно щільно накрити фольгою й поставити в аерогриль (або в духовку) на 25-30 хвилин. Готуватися курка повинна при максимальній температурі та при ввімкненій вентиляції.
Знявши фольгу, процес запікання варто продовжити ще на 10 хвилин, для того щоб утворилася апетитна скоринка. Якщо хтось дотримується дієти й скрупульозно ставиться до кожної калорії, то запечені курячі ніжки з овочами можна подавати до столу.
Але, коли ніхто не проти ситнішої страви, то курку слід залити майонезом і (або) посипати тертим твердим сиром, будь-якого сорту.
Після 3-5 хвилин в аерогрилі сир (або майонез) набудуть рум’яного відтінку.
Готові запечені курячі ніжки з гарніром слід викласти на тарілку й прикрасити свіжою зеленню.
Менше, ніж через 1 годину вийде насолодитися смачною, легкою, збалансованою стравою, що підходить як для повсякденного, так і для святкового столу.