Буває так, що замариновані курячі ніжки на шашлик, не вдається, через погодні умови, приготувати на вугіллі. У такому випадку їх можна запекти в мультиварці. В результаті, курячі ніжки в мультиварці виходять просто чарівними. Соковитий, пряний, м’який і неймовірний смак гомілок припаде до смаку всій сім’ї та гостям. Рецепт покроково ілюструють фотографії, що полегшить процес приготування.
Інгредієнти: Вино біле, Зелень, Куркума, Курячі гомілки, Майонез, Оливкова олія, Сіль морська, Суміш перців
Складники:
- 5 курячих ніжок (гомілок);
- 2 ст. л. білого (столового) вина;
- 1 ч. л. морської солі;
- мелена куркума (за смаком);
- мелена суміш перців (за смаком);
- 2 ст. л. майонезу;
- пів ч. л. оливкової олії;
- зелень (за смаком).
Як смачно приготувати курячі ніжки в мультиварці
Насамперед, курячі ніжки потрібно помити. При цьому, варто звернути увагу, що свіжі гомілки приємного рожевого кольору та майже без запаху.
Потім, ніжки треба посолити (морською сіллю) та посипати куркумою і сумішшю перців.
Додати трохи білого вина. Краще застосовувати столове вино.
Насамкінець, потрібно додати майонез. Найкраще використовувати домашній майонез, який з легкістю готується в блендері всього за 5 хвилин.
Перемішавши гомілки зі спеціями, їх слід залишити маринуватися більше, ніж на 30 хвилин.
Чашу мультиварки необхідно змастити оливковою олією (краще застосувати ту, яка не має запаху). Відправити в неї ніжки й полити їх маринадом. Пектися гомілки повинні при режимі “Випічка” протягом 40 хвилин.
Під час випікання, курячі ніжки потрібно перевернути, щоб з двох сторін утворилася рум’яна кірочка.
Перед подачею на стіл, пряні курячі ніжки, запечені в мультиварці з майонезом, вином і спеціями потрібно прикрасити зеленню.
Приготоване, за цим рецептом, куряче м’ясо має ніжний, соковитий смак, просочений легким ароматом спецій і вина. Ця страва прекрасно підійде до святкового столу, а звичайна сімейна вечеря з таким делікатесом подарує масу задоволення.