Курячі ніжки в мультиварці, запечені з майонезом, вином і спеціями

Буває так, що замариновані курячі ніжки на шашлик, не вдається, через погодні умови, приготувати на вугіллі. У такому випадку їх можна запекти в мультиварці. В результаті, курячі ніжки в мультиварці виходять просто чарівними. Соковитий, пряний, м’який і неймовірний смак гомілок припаде до смаку всій сім’ї та гостям. Рецепт покроково ілюструють фотографії, що полегшить процес приготування.

Складники:

  • 5 курячих ніжок (гомілок);
  • 2 ст. л. білого (столового) вина;
  • 1 ч. л. морської солі;
  • мелена куркума (за смаком);
  • мелена суміш перців (за смаком);
  • 2 ст. л. майонезу;
  • пів ч. л. оливкової олії;
  • зелень (за смаком).

Як смачно приготувати курячі ніжки в мультиварці

Насамперед, курячі ніжки потрібно помити. При цьому, варто звернути увагу, що свіжі гомілки приємного рожевого кольору та майже без запаху.

Курячі ніжки в мультиварці, запечені з майонезом, вином і спеціями

Потім, ніжки треба посолити (морською сіллю) та посипати куркумою і сумішшю перців.

Запечені курячі ніжки в мультиварці

Додати трохи білого вина. Краще застосовувати столове вино.

Курячі ніжки в мультиварці, запечені з майонезом, вином і спеціями

Насамкінець, потрібно додати майонез. Найкраще використовувати домашній майонез, який з легкістю готується в блендері всього за 5 хвилин.

Запечені курячі ніжки в мультиварці

Перемішавши гомілки зі спеціями, їх слід залишити маринуватися більше, ніж на 30 хвилин.

Курячі ніжки в мультиварці, запечені з майонезом, вином і спеціями

Чашу мультиварки необхідно змастити оливковою олією (краще застосувати ту, яка не має запаху). Відправити в неї ніжки й полити їх маринадом. Пектися гомілки повинні при режимі “Випічка” протягом 40 хвилин.

Запечені курячі ніжки в мультиварці

Під час випікання, курячі ніжки потрібно перевернути, щоб з двох сторін утворилася рум’яна кірочка.

Курячі ніжки в мультиварці, запечені з майонезом, вином і спеціями

Перед подачею на стіл, пряні курячі ніжки, запечені в мультиварці з майонезом, вином і спеціями потрібно прикрасити зеленню.

Запечені курячі ніжки в мультиварці

Приготоване, за цим рецептом, куряче м’ясо має ніжний, соковитий смак, просочений легким ароматом спецій і вина. Ця страва прекрасно підійде до святкового столу, а звичайна сімейна вечеря з таким делікатесом подарує масу задоволення.