Пропоную вашій увазі рецепт простої та смачної закуски, яку можна легко приготувати з курячої грудки – золотисті курячі нагетси з хрусткою скоринкою.
Такий варіант приготування м’яса курки схожий на той, як готуються в Макдональдсі. Він допоможе урізноманітнити закуску на святковому застіллі, а також, відмінно доповнить снеки, бутерброди чи піцу під час перегляду футбольного матчу в дружній компанії. Використайте мій докладний та покроково оформлений рецепт з фото та спробуйте приготувати смачні хрусткі курячі нагетси-мак в домашніх умовах смачно та правильно.
Інгредієнти: Борошно, Куряча грудка, Орегано, Панірувальні сухарі, Паприка, Сіль, Яйце
Кухня: Американська кухня
Нам знадобляться:
- 1 куряча грудка;
- 100 гр борошна;
- 1 куряче яйце;
- 60 гр панірувальних сухарів;
- 1 ч. л. паприки;
- сіль, орегано, пряні трави – за смаком.
Як приготувати нагетси з курки в хрусткій паніровці
Перше, що потрібно зробити для приготування апетитної м’ясної закуски – підготувати куряче філе. Для цього, грудку промиваємо водою, видаляємо плівки та трохи обсушуємо паперовими серветками.
Далі, філе нарізаємо продовгуватими, достатньо товстими шматочками (приблизно як на фото).
Далі, м’ясо солимо та приправляємо орегано і травами. Для отримання рум’яної золотистої скоринки до порції панірувальних сухарів додаємо паприку. Для підсилення смаку в паніровку можна також всипати трохи спецій. Кожен шматочок курки обвалюємо з усіх боків в борошні.
В мисці збиваємо яйце з щіпкою солі. Підготовлені шматочки філе вмочуємо в яєчну суміш, а потім, добряче обвалюємо в панірувальній суміші.
Залишається обсмажити шматочки курочки у фритюрі чи на сковороді у великій кількості олії.
Хрусткі та рум’яні нагетси викладаємо на блюдо та, не даючи нашій м’ясній закусці охолонути, подаємо на стіл.
Подавати до столу апетитні шматочки курочки бажано із будь-яким соусом, який обираємо за своїм смаком! В моїй родині найкращім вважається поєднанням з сальсою або тартаром.
Домашні курячі нагетси – відео-рецети
Цей рецепт просто фантастичний! Куряче філе за лічені хвилини стає ніжним, м’яким і соковитим. І зовсім незрозуміло на смак чи це курка, чи то свинина, а може риба. Готується просто елементарно і з мінімального набору продуктів.
Ці нагетси готуються легко і просто, але за смаком виходять смачніші ніж в Мак Даке.
А ось як готує нагетси по-домашньому автор канала GEORGY KAVKAZ. Я би сказала, що це нагетси по-кавказськи. 😉
Найкраще курячі нагетси смакують в теплому вигляді, поки вони хрусткі, але хочу зазначити, що домашні нагетси не втрачають свого смаку і після охолодження. Як бачите, приготувати цю смачну та універсальну закуску дуже просто і швидко, достатньо 10 хвилин, щоб на столі з’явилася смачна курочка в хрусткій скоринці!