Курячі крильця на картопляній подушці в духовці

Більшість з тих, кому вдалося побувати в Італії захоплено розповідають про національну кухню італійців. Курячі крильця на картопляній подушці є одним з рецептів, які припадають до душі туристам. Процес приготування досить простий, продукти доступні й недорогі, а сама страва чимось нагадує нашу кухню. Покроковий рецепт ілюстрований фото допоможе чудово справитися з цією кулінарною справою.

Складники:

  • 6-8 курячих крил;
  • 700-800 грамів картоплі;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • соняшникова олія;
  • чверть ч. л. чорного меленого перцю;
  • пів ч. л. спеції «хмелі-сунелі»;
  • пів ч. л. «прованських трав»;
  • пів ч. л. естрагону сушеного;
  • сіль.

Як приготувати крила з картоплею в духовці

Насамперед, необхідно підготувати потрібну кількість курячих крилець. Потім, помити та обсушити їх.

Після цього, крила потрібно замаринувати: посипати їх змішаними сухими спеціями та посолити.

Курячі крильця в духовці

Додати майонез і добряче перемішати. Можна застосовувати й магазинний майонез, але краще приготувати домашній майонез. А ще замість цього соусу можна скористатися рослинною олією або сметаною. На фото: крильця в майонезі.

Можете використовувати магазинний майонез, але краще приготуйте домашній майонез. Хто не любить майонез, можете використовувати сметану або будь-яку рослинну олію.

Якщо є достатньо часу, то крила потрібно накрити та поставити в холодильник на 2-3 години. Таким чином вони краще промаринуються й будуть смачнішими.

За цей період слід зайнятися картоплею. Її потрібно почистити, нарізати на тонкі кружечки, посолити, поперчити та скропити олією. Потім, треба викласти картопляні кружальця в форму для запікання, змащену олією.

Курячі крильця в духовці

На, так звану, картопляну подушку необхідно розмістити замариновані крильця й відправити страву в завчасно розігріту духовку до 200 °С. Коли кухню наповнить приємний аромат, картоплю можна буде легко проткнути ножем, а крильця матимуть красиву золотисту шкірку, страва буде готовою до вживання.

Курячі крильця на картопляної подушці в духовці

Запечені в духовці курячі крильця на картопляній подушці можна подавати на стіл прямо в формі, де вони запікалися. Простий рецепт приготування вишуканої страви доступний кожному, варто лише правильно скористатися всіма порадами та уважно роздивитися фото.

Крила курки на картопляної подушці в духовці

Щоб почастувати своїх гостей та рідних смачними курячими крильцями, запеченими в духовці під майонезним маринадом на картопляній подушці, знадобиться лише натхнення.