Курячі крокети з маслом в хрусткій паніровці

Крокети набули популярності в усьому світі. Назва походить від французького слова “croquer”, що означає “хрумтіти”. Чисельність варіантів приготування цієї страви просто вражає! Крокети стануть чудовою закускою, основною стравою чи гарніром, прекрасно доповнять будь-яке свято або посиденьки з сім’єю чи друзями.

Існує чимало рецептів приготування цієї страви. Проте найпопулярнішими в усьому світі є крокети з сиром або маслом всередині. Подавати їх краще гарячими, додавши соус або сметану. Покроково оформлений рецепт із фото допоможе вам опанувати процес приготування крокетів на власній кухні.

Нам знадобиться:

Крокети з курячого фаршу з хрусткою скоринкою

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • житнє борошно – 1 ст.л.;
  • панірувальні сухарі – 75 г;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • паприка – 1 ч.л.;
  • спеції – за смаком;
  • сіль за смаком.

Як приготувати курячі крокети з маслом у паніруванні

Для початку приготуємо фарш. Для цього нам знадобиться куряча грудка, цибуля та часник. Усі компоненти потрібно подрібнити в блендері. Потім доводимо фарш до смаку, додавши сіль та спеції. Настав час формувати крокети!

Для одного крокету буде достатньо однієї ложки фаршу. Потрібно змочити руки та зліпити кульку.

Крокети з курячого фаршу з хрусткою скоринкою

Приплескуємо кульку та викладаємо в середину фаршу шматочок масла. За бажанням можна додати смужку будь-якого сиру.

Крокети з курячого фаршу з хрусткою скоринкою

Далі потрібно сформувати кульку та обваляти її в суміші сухарів, паприки й борошна.

Курячі крокети з маслом в хрусткій паніровці

Формуємо кульки з усього фаршу та відправляємо на сковорідку. Обсмажуємо крокети до золотистої скоринки.

Курячі крокети з маслом в хрусткій паніровці

Готові крокети подаємо гарячими. За бажанням можна доповнити страву сметанним соусом.

Курячі крокети з маслом в хрусткій паніровці

Крокети можна подавати разом із картоплею та овочевим салатом, які підкреслять неймовірний смак м’ясних кульок.

Курячі крокети з маслом в хрусткій паніровці

Соковиті курячі крокети стануть чудовою гарячою закускою чи основною стравою. Ними можна ласувати під час перегляду фільму з друзями чи сімейної вечері. Усього декілька хвилин – і м’ясна страва готова!