Крокети набули популярності в усьому світі. Назва походить від французького слова “croquer”, що означає “хрумтіти”. Чисельність варіантів приготування цієї страви просто вражає! Крокети стануть чудовою закускою, основною стравою чи гарніром, прекрасно доповнять будь-яке свято або посиденьки з сім’єю чи друзями.
Інгредієнти: Вершкове масло, Куряча грудка, Панірувальні сухарі, Паприка, Сіль, Спеції, Цибуля, Часник
Існує чимало рецептів приготування цієї страви. Проте найпопулярнішими в усьому світі є крокети з сиром або маслом всередині. Подавати їх краще гарячими, додавши соус або сметану. Покроково оформлений рецепт із фото допоможе вам опанувати процес приготування крокетів на власній кухні.
Нам знадобиться:
- куряча грудка – 1 шт.;
- вершкове масло – 30 г;
- житнє борошно – 1 ст.л.;
- панірувальні сухарі – 75 г;
- цибуля – 1/2 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- паприка – 1 ч.л.;
- спеції – за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати курячі крокети з маслом у паніруванні
Для початку приготуємо фарш. Для цього нам знадобиться куряча грудка, цибуля та часник. Усі компоненти потрібно подрібнити в блендері. Потім доводимо фарш до смаку, додавши сіль та спеції. Настав час формувати крокети!
Для одного крокету буде достатньо однієї ложки фаршу. Потрібно змочити руки та зліпити кульку.
Приплескуємо кульку та викладаємо в середину фаршу шматочок масла. За бажанням можна додати смужку будь-якого сиру.
Далі потрібно сформувати кульку та обваляти її в суміші сухарів, паприки й борошна.
Формуємо кульки з усього фаршу та відправляємо на сковорідку. Обсмажуємо крокети до золотистої скоринки.
Готові крокети подаємо гарячими. За бажанням можна доповнити страву сметанним соусом.
Крокети можна подавати разом із картоплею та овочевим салатом, які підкреслять неймовірний смак м’ясних кульок.
Соковиті курячі крокети стануть чудовою гарячою закускою чи основною стравою. Ними можна ласувати під час перегляду фільму з друзями чи сімейної вечері. Усього декілька хвилин – і м’ясна страва готова!