Курячі грудки з картоплею і помідорами запечені в духовці

Мій сьогоднішній рецепт прийдеться до душі шанувальникам ситних страв приготованих в печі або ж, в більш сучасному варіанті, в духовці. В сьогоднішній простій запеченій страві чудово поєдналися картопля та куряча грудка.
Гармонічний кулінарний союз цих двох продуктів доповнюють цибуля та шматочки свіжих томатів, що роблять страву більш соковитою. Запечені в духовці курячі грудки з картоплею і помідорами смакують як до обіду, так і до сімейної вечері. Процес приготування смачної, простої та достатньо швидкої страви демонструє мої докладний, покроково оформлений рецепт з фото.

Щоб приготувати цю страву підготуймо такі складові:

Картопля запечена з курячим філе і помідорами

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • картопля – 5-6 бульб ;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • помідор  – 0,5-1 шт.;
  • майонез  – 1,5 столові ложки;
  • рослинна олія – 2 столові ложки;
  • сіль, приправи та спеції – за смаком.

Як запекти курячі грудки з картоплею і помідорами в духовці

Для приготування я використовую заморожене куряче філе, якому даю попередньо трохи відтанути. Але у вас можуть бути свіжі курячі грудки. Далі, гострим ножем робимо поперечні надрізи.

Картопля запечена з курячим філе і помідорами

Половинки курячої грудки змащуємо майонезом, трохи присолюємо та приправляємо спеціями. Я використовую мелену суміш перців, але ви можете взяти будь-які спеції чи пряні трави за смаком.

Картопля запечена з курячим філе і помідорами

Відставляємо підготовлені курячі грудки маринуватися та переходимо до підготовки овочів. Очищуємо картоплю.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Розрізаємо бульби на 4-6 частин. В залежності від розміру картоплі можна збільшити чи зменшити кількість часточок. У форму для запікання наливаємо порцію олії та викладаємо підготовлену картопляну нарізку. Посипаємо сіллю та приправами.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Помідор нарізаємо тонкими півкільцями та закладаємо їх в надрізи, зроблені на курячих грудках. Викладаємо фаршироване томатами куряче філе на картоплю.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Наступним шаром у форму викладаємо нарізану кільцями цибулю.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Форму накриваємо фольгою  і відправляємо до духовки. Запікаємо страву при 200 градусах близько 40 хвилин.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Запечене куряче філе зі шматочками помідорів розкладаємо по порційних тарілках, сервіруємо шматочками картоплі та свіжою зеленню.

Курячі грудки запечені з картоплею і помідорами в духовці

Запечена картопля з курячим філе – відео-рецепти

Окрім запропонованого  способу приготування спробуйте запекти курячі грудки з картоплею та броколі в медовому соусі.

Картопля з курячим філе під сиром запечена в духовці теж виходить неймовірно смачною.

Ця запечена страва із звичайних продуктів виходить дуже соковитою та вишуканою. Її сміливо можна подавати і на святковий стіл.

Як бачите, всі запропоновані запечені страви готуються досить легко та швидко, а на смак виходять дуже смачними. Всім смачного!