Курячі гомілки запечені з картоплею у духовці – це страва, рецепт якої обов’язково повинен бути в кулінарній скарбничці кожної родини. Адже, компоненти страви доступні за ціною, та й готується вона дуже легко і що головне – завжди виходить вдало.
Інгредієнти: Картопля, Куряча гомілка, Лавровий лист, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Цибуля ріпчаста
Для мене цей швидкий та бюджетний рецепт – це справжня палочка-рятівниця, особливо коли на порозі несподівано з’являються гості. Пропоную детальний опис всього процесу приготування мого улюбленого варіанту страви, щоб кожна господарка могла легко відтворити його при нагоді.
Для приготування однієї порції знадобляться:
- 1-2 курячі гомілки;
- 3-4 шт. картоплі;
- 2-3 шт. ріпчастої цибулі;
- 2-3 ст. ложки сметани;
- 1 лавровий листочок;
- сіль – за смаком;
- спеції – за смаком.
Готувати запечену картоплю з курячими гомілками бажано безпосередньо у вогнетривкому посуді, щоб в подальшому можна було одразу з печі поставити гарячу страву на святковий стіл. Для початку необхідно визначитися з кількістю продуктів відповідно до кількості порцій.
Зміст
Як запекти курячі гомілки з картоплею в духовці
Очищену картоплю нарізаємо кружальцями середньої товщини, приправляємо сіллю та спеціями. Викладаємо шар картоплі в форму для запікання та додаємо лавровий листок.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями та рівномірно розкладаємо поверх картоплі.
Курячі гомілки солимо та приправляємо спеціями. Викладаємо ніжки в форму на підготовлену картоплю з цибулею. На дно форми доливаємо трохи (буквально півсклянки) води.
Щоб запечені курячі гомілки вийшли апетитними та рум’яними, змащуємо їх сметаною. Готова до запікання страва має виглядати приблизно, як на наступному фото.
Відправляємо форму зі стравою запікатися в духовку, прогріту до 200 градусів. Готовність будемо визначати по м’якості картоплі, вона повинна легко проколюватися. При цьому, готові курячі ніжки повинні набути золотистої скоринки, а при поколюванні м’ясо повинно виділяти прозорий, світлий сік.
Готову страву виймаємо з духовки та залишаємо форму на кілька хвилин на столі трохи охолонути. Після цього, прямо в формі подаємо запечену страву до столу.
Курячі гомілки та запечену картоплю розкладаємо по порційних тарілках та прикрашаємо свіжою зеленню. Залишається покликати рідних до столу та насолодитися ситною та смачною стравою поки вона гаряча. Впевнена, що приготована з любов’ю апетитна картопелька з куркою прийдеться усім до смаку!
Курячі гомілки з картошкою в духовці – відео-рецепти
Переконатись у тому, що запечені в духовці картопля та курячи ніжки – одна із найсмачніших, ситних і легких у приготуванні страв допоможуть і авторські відео з ютуба. По кожному з них картопля виходить ароматною і рум’яною, а курячі ніжки – смачні та апетитні! А що ще потрібно для святкової гарячої страви чи то для відмінного сімейного обіду або вечері? Отже, урізноманітніть класичну страву використавши авторські кулінарні поради та напрацювання. 5 кращих рецептів допоможуть у цьому.
Готуйте смачно та з задоволенням! 🙂