Курятина – дуже універсальний продукт. З неї можна легко приготувати й звичайну смачну вечерю, і вишукану ресторанну страву. Курятину варять, запікають, смажать, тушкують. Різноманіття страв, приготованих із цього м’яса, вражає наповал! Сьогодні пропоную вам запекти курячі гомілки в соєвому соусі. Страва виходить дуже пікантною та ароматною. Часник надає курятині особливого смаку.
Інгредієнти: Курячі гомілки, Олія рослинна, Сіль, Соєвий соус, Спеції для курки, Часник
Нам буде потрібно:
- курячі гомілки – 5-6 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- соєвий соус – 3 ст. л.;
- сіль та спеції для курки – за смаком;
- рослинна олія (для форми) – 1 ст. л.
Як запекти курячі гомілки в духовці
Перед початком приготування потрібно ретельно промити курячі гомілки холодною водою та обсушити їх за допомогою серветки або паперового рушника. Після цього перекладаємо м’ясо в глибоку посудину.
Далі очищуємо зубчики часнику. Тремо їх на дрібній тертці, або, якщо є можливість, пропускаємо через прес.
Додаємо декілька щіпок солі та обрані вами спеції.
Після цього поливаємо гомілки соєвим соусом та ретельно перемішуємо. Залишаємо курятину на 20-30 хвилин. За цей час гомілки повинні ввібрати всі смаки та аромати маринаду.
Для запікання курячих гомілок нам знадобиться жароміцна форма. ЇЇ дно потрібно змазати олією. Далі розміщуємо в формі замариновані в соєвому соусі та часнику курячі гомілки.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, відправляємо туди м’ясо та запікаємо 30-35 хвилин. Декілька разів змащуємо його соком, що виділився.
Дістаємо курячі гомілки з духовки та залишаємо “відпочити” декілька хвилин. Це збереже соковитість м’яса.
Ця страва найкраще поєднується із картопляним гарніром і легким овочевим салатом.