Курячі гомілки в соєвому соусі в духовці

Курятина – дуже універсальний продукт. З неї можна легко приготувати й звичайну смачну вечерю, і вишукану ресторанну страву. Курятину варять, запікають, смажать, тушкують. Різноманіття страв, приготованих із цього м’яса, вражає наповал! Сьогодні пропоную вам запекти курячі гомілки в соєвому соусі. Страва виходить дуже пікантною та ароматною. Часник надає курятині особливого смаку.

Нам буде потрібно:

  • курячі гомілки – 5-6 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • сіль та спеції для курки – за смаком;
  • рослинна олія (для форми) – 1 ст. л.

Як запекти курячі гомілки в духовці

Перед початком приготування потрібно ретельно промити курячі гомілки холодною водою та обсушити їх за допомогою серветки або паперового рушника. Після цього перекладаємо м’ясо в глибоку посудину.

Курячі гомілки в соєвому соусі запечені в духовці

Далі очищуємо зубчики часнику. Тремо їх на дрібній тертці, або, якщо є можливість, пропускаємо через прес.

Курячі гомілки в соєвому соусі запечені в духовці

Додаємо декілька щіпок солі та обрані вами спеції.

Курячі гомілки в соєвому соусі запечені в духовці

Після цього поливаємо гомілки соєвим соусом та ретельно перемішуємо. Залишаємо курятину на 20-30 хвилин. За цей час гомілки повинні ввібрати всі смаки та аромати маринаду.

Для запікання курячих гомілок нам знадобиться жароміцна форма. ЇЇ дно потрібно змазати олією. Далі розміщуємо в формі замариновані в соєвому соусі та часнику курячі гомілки.

Курячі гомілки в соєвому соусі запечені в духовці

Розігріваємо духовку до 200 градусів, відправляємо туди м’ясо та запікаємо 30-35 хвилин. Декілька разів змащуємо його соком, що виділився.

Курячі гомілки в соєвому соусі запечені в духовці

Дістаємо курячі гомілки з духовки та залишаємо “відпочити” декілька хвилин. Це збереже соковитість м’яса.

Курячі гомілки в соєвому соусі в духовці

Ця страва найкраще поєднується із картопляним гарніром і легким овочевим салатом.