Куряче філе з грибами, картоплею і зеленню запечене в духовці

Куряче філе з грибами, картоплею і зеленню запечене в духовці

Ароматні, ситні та смачні шматочки курочки, запечені з грибами, картоплею і зеленню, добре доповнять свіжі чи мариновані овочі та салати. А ще, їх сміливо можна подавати як самостійну гарячу страву. Складається така гаряча закуска з інгредієнтів, які знайдуться на кухні у багатьох господинь. Оформити куряче філе з грибами, картоплею і зеленню можна по-різному. Як не величкі рулетики або великі рулети, які можна згорнути за допомогою харчової плівки та зафіксувати в потрібному положенні нитками, так і у вигляді розгорнутих шматочків курячого м’яса з начинкою. Саме так, без зайвих заморочок, сьогодні я і зробила цю страву. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування оригінальної, смачної і простої у відтворенні гарячої м’ясної страви.

Складові:

Рулетики з курячого філе з начинкою з грибів і картоплі

  • гриби – 100 гр;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • сметана – 1 ст.л.;
  • кріп – невеликий пучок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль та спеції – за смаком.

Як приготувати в духовці куряче філе з грибами, картоплею і зеленню

Починати приготування слід з того, що ретельно вимити очищені овочі і курячу грудку. Зняти з філе зайві плівки і жир, нарізати на потрібні вам шматочки.

Рулетики з курячого філе з начинкою з грибів і картоплі

Відбити їх за допомогою харчової плівки і молоточка. Посипати філе спеціями і сіллю за смаком.

Рулетики з курячої грудки з начинкою з грибів і картоплі

На наступному етапі займемося начинкою. Подрібнюємо гриби на невеликі пластинки, а цибулю нашаткуємо на кубики.

Рулетики з курячої грудки з начинкою з грибів і картоплі

Пасеруємо цибулю разом з грибами до золотистого кольору.

Рулетики з курячої грудки з начинкою з грибів і картоплі

Поки гриби смажаться, слід відварити картоплю до повної готовності і остудити. З картоплі робимо пюре і з’єднуємо його з грибами, сметаною, цибулею і рубаним кропом.

Курячі рулетики з грибами, картоплею і зеленню

Ретельно перемішуємо начинку і доводимо до смаку перчиком і сіллю.

Курячі рулетики з грибами, картоплею і зеленню

Викладаємо картопляно-грибну начинку на відбите молоточком і приправлене спеціями куряче філе.

Курячі рулетики з грибами, картоплею і зеленню

Залишається просто загорнути м’ясо рулетиком і скріпити зубочистками або закрутити ниткою. Це допоможе рулетиками зберегти форму в процесі запікання. Свої рулетики з курячої грудки з начинкою з грибів і картоплі я не закріпила і вони “розкрилися” в процесі запікання. Замість рулетиков у мене вийшли “човники”. Але саме так я і хотіла приготувати страву на цей раз. ? Так, і не забудьте покласти зверху на кожен рулетик невеликий шматочок вершкового масла. Це додасть запеченій курячій грудці м’якості і соковитості.

Курячі рулетики з грибами, картоплею і зеленню

Запікати страву треба в розігрітій духовці (180-200°С) хвилин 30. Простежте щоб шматочки м’яса зарум’янилися. До столу подавати готову закуску гарячою. Смачного!

Курячі рулетики з грибами, картоплею і зеленню

Ароматні шматочки куриці з грибами, картоплею і зеленню можуть бути чудовим варіантом для святкового столу або повсякденної вечері. Ця запечена страва дуже проста в приготуванні, але порадує чудовим смаком і чарівним ароматом грибочків і м’яса. Перевагою такої закуски є швидке приготування. Всього за 35 хвилин вона з’явиться на вашому столі!