Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Я тушкую курячу печінку зі сметаною в мультиварці зовсім без солі. До курячої печінки зі сметанним соусом я додаю соєвий соус, він надає страві пікантний аромат та чудовий присмак. А також без солі виходить смачна та корисна дієтична страва, яка стане просто знахідкою для людей, які віддають перевагу безсольовій дієті. Приготована за таким рецептом страва виходить дуже ніжною та ситною.

Інгредієнти:

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

  • печінка куряча – 550 гр.;
  • соєвий соус – 30 гр.;
  • рослинна олія – 20 гр.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • лист лавровий – 2 шт.;
  • сметана (краще 15% жирності) – 80 гр.

Як готувати печінку в сметані в мультиварці

Спершу печінку ретельно промиваємо, видаляємо плівки та прошарки жиру, викладаємо у глибоку миску. Далі наливаємо соєвий соус, додаємо сметану, гарненько перемішуємо та залишаємо на 20-30 хвилин, щоб печінка просочилася сметаною та настоялася.

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Очищені моркву та цибулю шаткуємо соломкою.

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Мультиварку ставимо на режим «Жарка». Трохи зачекаємо, доки чаша прогріється. Після сигналу мультиварки викладаємо в чашу овочі. Пасеруємо їх в рослинній олії, не забуваючи періодично перемішувати силіконовою лопаткою.

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Далі додаємо суміш печінки зі сметаною та лавровий лист. Якщо сметана дуже густа, то перед тушкуванням додаємо у чашу кілька столових ложок кип’яченої води.

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Добре перемішуємо та перемикаємо мультиварку на режим «Тушкування». Час приготування страви — 30 хвилин.

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Коли я готувала печінку, то періодично відкривала кришку мультиварки та перемішувала страву для рівномірного тушкування компонентів.

Куряча печінка зі сметаною і цибулею в мультиварці

Ніжна та соковита печінка в сметанно-соєвому соусі сподобається навіть тим, хто не дуже любить печінку. А ще ця страва універсальна, її можна подавати з будь-яким гарніром. Я зазвичай подаю тушковану печінку з макаронами, картопляним пюре або гречкою.