Я тушкую курячу печінку зі сметаною в мультиварці зовсім без солі. До курячої печінки зі сметанним соусом я додаю соєвий соус, він надає страві пікантний аромат та чудовий присмак. А також без солі виходить смачна та корисна дієтична страва, яка стане просто знахідкою для людей, які віддають перевагу безсольовій дієті. Приготована за таким рецептом страва виходить дуже ніжною та ситною.
Інгредієнти: Лавровий лист, Морква, Печінка, Рослинна олія, Сметана, Соєвий соус, Цибуля
Інгредієнти:
- печінка куряча – 550 гр.;
- соєвий соус – 30 гр.;
- рослинна олія – 20 гр.;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- лист лавровий – 2 шт.;
- сметана (краще 15% жирності) – 80 гр.
Як готувати печінку в сметані в мультиварці
Спершу печінку ретельно промиваємо, видаляємо плівки та прошарки жиру, викладаємо у глибоку миску. Далі наливаємо соєвий соус, додаємо сметану, гарненько перемішуємо та залишаємо на 20-30 хвилин, щоб печінка просочилася сметаною та настоялася.
Очищені моркву та цибулю шаткуємо соломкою.
Мультиварку ставимо на режим «Жарка». Трохи зачекаємо, доки чаша прогріється. Після сигналу мультиварки викладаємо в чашу овочі. Пасеруємо їх в рослинній олії, не забуваючи періодично перемішувати силіконовою лопаткою.
Далі додаємо суміш печінки зі сметаною та лавровий лист. Якщо сметана дуже густа, то перед тушкуванням додаємо у чашу кілька столових ложок кип’яченої води.
Добре перемішуємо та перемикаємо мультиварку на режим «Тушкування». Час приготування страви — 30 хвилин.
Коли я готувала печінку, то періодично відкривала кришку мультиварки та перемішувала страву для рівномірного тушкування компонентів.
Ніжна та соковита печінка в сметанно-соєвому соусі сподобається навіть тим, хто не дуже любить печінку. А ще ця страва універсальна, її можна подавати з будь-яким гарніром. Я зазвичай подаю тушковану печінку з макаронами, картопляним пюре або гречкою.