Такий корисний і доступний для всіх курячий субпродукт як печінка має прекрасні гастрономічні якості та гармонійно поєднується в стравах з різноманітними інгредієнтами. Ось і в нашому сьогоднішньому рецепті куряча печінка чудово поєднується з овочами: цибулею-ріпку, морквою з грядки, перчиком солодким болгарським і помідором. В нашому випадку куряча печінка тушкована з овочами буде готуватися на звичайній сковороді. Нижче, покроково викладено рецепт з фото всього процесу готування страви.
Інгредієнти: Болгарський перець, Зелень, Куряча печінка, Морква, Олія рослинна, Помідор, Сіль, Цибуля, Чорний мелений перець
Складові:
- печінка куряча – 300 гр;
- морква – 1 шт.;
- будь-якого кольору болгарський перець (солодкий) – 1 шт.;
- помідор середній – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- зелень – за бажанням;
- олія рослинна – 30 мл;
- сіль, бажані спеції – на розсуд.
Як приготувати курячу печінку тушковану з овочами на сковороді
Почнемо приготування з обробки овочів. Їх промиваємо і зручним способом очищаємо. Подрібнюємо, як подобається. Можна, наприклад, як я: морква – на тертці, цибулю – кубиками, перчик – смужками. Овочеву нарізку поміщаємо в сковороду, де її вже «чекає» розігріта олія. Пасеруємо хвилинки 3 або 4.
Викладаємо до овочів оброблену курячу печінку. Великі шматки краще розрізати на частини.
Смажимо печінку спільно з овочами періодично перемішуючи. 5-7 хвилин – це час, якого цілком достатньо для цього процесу.
Помідор, промитий і обсушену, подрібнюємо невеликими за розміром шматками на кухонній дощечці для нарізання. Перекладаємо його до печінки з овочами. Перемішуємо, солимо і перчимо. Кількість солі та приправ кожна господиня визначає на свій розсуд.
На малому вогні доводимо інгредієнти до повної готовності. В кінці, страву присипаємо будь-якою вподобаною або наявною у вас свіжою зеленню.
Подається куряча печінка тушкована з овочами з відповідним гарніром. На цей раз у нас це вермішель, але підійдуть, звичайно ж, і будь-які інші макарони, відварна картопля, рис або гречка .
Приємного всім перекусу!