Куряча печінка тушкована з овочами на сковороді

Куряча печінка тушкована з овочами на сковороді

Такий корисний і доступний для всіх курячий субпродукт як печінка має прекрасні гастрономічні якості та гармонійно поєднується в стравах з різноманітними інгредієнтами. Ось і в нашому сьогоднішньому рецепті куряча печінка чудово поєднується з овочами: цибулею-ріпку, морквою з грядки, перчиком солодким болгарським і помідором. В нашому випадку куряча печінка тушкована з овочами буде готуватися на звичайній сковороді. Нижче, покроково викладено рецепт з фото всього процесу готування страви.

Складові:

  • печінка куряча – 300 гр;
  • морква – 1 шт.;
  • будь-якого кольору болгарський перець (солодкий) – 1 шт.;
  • помідор середній – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • зелень – за бажанням;
  • олія рослинна – 30 мл;
  • сіль, бажані спеції – на розсуд.

Як приготувати курячу печінку тушковану з овочами на сковороді

Почнемо приготування з обробки овочів. Їх промиваємо і зручним способом очищаємо. Подрібнюємо, як подобається. Можна, наприклад, як я: морква – на тертці, цибулю – кубиками, перчик – смужками. Овочеву нарізку поміщаємо в сковороду, де її вже «чекає» розігріта олія. Пасеруємо хвилинки 3 або 4.

Тушкована куряча печінка з овочами на сковороді

Викладаємо до овочів оброблену курячу печінку. Великі шматки краще розрізати на частини.

Тушкована куряча печінка з овочами на сковороді

Смажимо печінку спільно з овочами періодично перемішуючи. 5-7 хвилин – це час, якого цілком достатньо для цього процесу.

Тушкована куряча печінка з овочами на сковороді

Помідор, промитий і обсушену, подрібнюємо невеликими за розміром шматками на кухонній дощечці для нарізання. Перекладаємо його до печінки з овочами. Перемішуємо, солимо і перчимо. Кількість солі та приправ кожна господиня визначає на свій розсуд.

Куряча печінка тушкована з овочами на сковороді

На малому вогні доводимо інгредієнти до повної готовності. В кінці, страву присипаємо будь-якою вподобаною або наявною у вас свіжою зеленню.

Куряча печінка тушкована з овочами на сковороді

Подається куряча печінка тушкована з овочами з відповідним гарніром. На цей раз у нас це вермішель, але підійдуть, звичайно ж, і будь-які інші макарони, відварна картопля, рис або гречка .

Куряча печінка тушкована з овочами на сковороді

Приємного всім перекусу!

Куряча печінка тушкована з овочами на сковороді