Куряча пастрома в духовці запечена у фользі

Куряча пастрома в духовці запечена у фользі

Ароматна куряча пастрома в духовці запечена зі спеціями, стане рятівницею для багатьох господинь. Щоб створити в домашніх умовах цю універсальну м’ясну закуску для всієї родини, треба мінімум зусиль і компонентів. Домашня пастрома з курячої грудки може бути приготовлена як у нас, в гострому варіанті, або в більш ніжному варіанті – без пікантних спецій. У будь-якому випадку, запечене куряче м’ясо буде соковитим, м’яким і неймовірно апетитним! Освоїти приготування і смачно запекти курячу грудку в духовці вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Домашня пастрома з курячої грудки в духовці, в фользі

  • куряче філе – 1 шт.;
  • мед – 1 ч.л.;
  • паприка – 1 ч.л.;
  • перець чорний – 1/4 ч.л.;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • мускатний горіх – 1/4 ч.л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • оливкова олія – 1 ч.л.

Як приготувати курячу пастрому в духовці у фользі

Для початку, варто підготувати придбане філе до запікання. Курячі грудки потрібно вимити і висушити за допомогою звичайних паперових рушників. Далі, зробити в м’ясі надріз, схожий на невелику кишеньку.

Домашня пастрома з курячої грудки в духовці, в фользі

Вкласти в отвір нарізаний на половинки часничок. Також, сюди можна вкласти ягоди ялівцю, горошинки перцю або лавр. При виборі спецій орієнтуйтеся на смакові симпатії своїх їдоків. Гарантую, що з будь-якими спеціями буде смачно і дуже ароматно.

Домашня пастрома з курячої грудки в духовці, в фользі

З’єднати в глибокій ємності інгредієнти для маринаду: мед, масло і спеції.

Домашня пастрома з курячої грудки в духовці, в фользі

Обваляти грудинку в медовому маринаді.

Куряча пастрома в домашніх умовах (запечена в духовці у фользі)

Тепер, можна приступати до запікання. Куряча пастрома в домашніх умовах може бути відправлена в духовку в двох варіантах. Перший варіант запікання заявлен у рецепті. Тому, просто загортаємо курочку в фольгу, щільно запечатуємо всі краї такого “конверта” і відправляємо в духову шафу. Температуру потрібно виставити на 200 градусів і запікати грудку в фользі протягом 45 хвилин.

Куряча пастрома в домашніх умовах (запечена в духовці у фользі)

У другому варіанті, грудинку треба просто вкласти в рукав для запікання. Разом з курочкою можна помістити в рукав яблука чи груші – вийде відмінний соус до готової пастрома. Після того, як всі продукти призначені для запікання опиняться в середині рукава, варто щільно зав’язати його краї і відправити в духовку на годину при 180 градусах.

Куряча пастрома в домашніх умовах (запечена в духовці у фользі)

Готову грудинку залишити в рукаві або у фользі до повного охолодження в вимкненій духовці. Після чого, розрізати пакет/фольгу і вийняти запечені продукти.

Куряча пастрома в домашніх умовах (запечена в духовці у фользі)

Охолоджену курячу пастрому можна подавати до столу разом з печеними яблуками або улюбленим соусом. Запечені разом з курячими грудками фрукти можна протерти через сито і отримаєте смачний густий соус.

Куряча пастрома в домашніх умовах (запечена в духовці у фользі)

Нарізане на шматочки запечене куряче філе можна використовувати для приготування бутербродів в якості альтернативи покупним ковбас.

Куряча пастрома в домашніх умовах (запечена в духовці у фользі)

Ароматна, ніжна і соковита пастрома з курки стане відмінним варіантом закуски для будь-якого меню. Запечена в духовці куряча грудка доповнить будь-які гарніри, овочеві страви, бутерброди, канапе і стане гарним різновидом корисного перекусу протягом дня. Така м’ясна закуска стане ідеальною стравою для тих, хто піклується про стрункість тіла і користь харчування. Смачного!