Ароматна куряча пастрома в духовці запечена зі спеціями, стане рятівницею для багатьох господинь. Щоб створити в домашніх умовах цю універсальну м’ясну закуску для всієї родини, треба мінімум зусиль і компонентів. Домашня пастрома з курячої грудки може бути приготовлена як у нас, в гострому варіанті, або в більш ніжному варіанті – без пікантних спецій. У будь-якому випадку, запечене куряче м’ясо буде соковитим, м’яким і неймовірно апетитним! Освоїти приготування і смачно запекти курячу грудку в духовці вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Куряча грудка, Мед, Оливкова олія, Паприка, Перець, Сіль, Сушений часник, Часник
Складові:
- куряче філе – 1 шт.;
- мед – 1 ч.л.;
- паприка – 1 ч.л.;
- перець чорний – 1/4 ч.л.;
- спеції – за смаком;
- сіль – за смаком;
- мускатний горіх – 1/4 ч.л.;
- часник – 3 зубчики;
- оливкова олія – 1 ч.л.
Як приготувати курячу пастрому в духовці у фользі
Для початку, варто підготувати придбане філе до запікання. Курячі грудки потрібно вимити і висушити за допомогою звичайних паперових рушників. Далі, зробити в м’ясі надріз, схожий на невелику кишеньку.
Вкласти в отвір нарізаний на половинки часничок. Також, сюди можна вкласти ягоди ялівцю, горошинки перцю або лавр. При виборі спецій орієнтуйтеся на смакові симпатії своїх їдоків. Гарантую, що з будь-якими спеціями буде смачно і дуже ароматно.
З’єднати в глибокій ємності інгредієнти для маринаду: мед, масло і спеції.
Обваляти грудинку в медовому маринаді.
Тепер, можна приступати до запікання. Куряча пастрома в домашніх умовах може бути відправлена в духовку в двох варіантах. Перший варіант запікання заявлен у рецепті. Тому, просто загортаємо курочку в фольгу, щільно запечатуємо всі краї такого “конверта” і відправляємо в духову шафу. Температуру потрібно виставити на 200 градусів і запікати грудку в фользі протягом 45 хвилин.
У другому варіанті, грудинку треба просто вкласти в рукав для запікання. Разом з курочкою можна помістити в рукав яблука чи груші – вийде відмінний соус до готової пастрома. Після того, як всі продукти призначені для запікання опиняться в середині рукава, варто щільно зав’язати його краї і відправити в духовку на годину при 180 градусах.
Готову грудинку залишити в рукаві або у фользі до повного охолодження в вимкненій духовці. Після чого, розрізати пакет/фольгу і вийняти запечені продукти.
Охолоджену курячу пастрому можна подавати до столу разом з печеними яблуками або улюбленим соусом. Запечені разом з курячими грудками фрукти можна протерти через сито і отримаєте смачний густий соус.
Нарізане на шматочки запечене куряче філе можна використовувати для приготування бутербродів в якості альтернативи покупним ковбас.
Ароматна, ніжна і соковита пастрома з курки стане відмінним варіантом закуски для будь-якого меню. Запечена в духовці куряча грудка доповнить будь-які гарніри, овочеві страви, бутерброди, канапе і стане гарним різновидом корисного перекусу протягом дня. Така м’ясна закуска стане ідеальною стравою для тих, хто піклується про стрункість тіла і користь харчування. Смачного!