Куряча начинка для пиріжків, млинців, піци, шаурми або пирога

Начинка з курячого філе може використовуватися в різних стравах і завжди чудово смакуватиме. Пропонуємо вам рецепт начинки для піци, шаурми, слойок, пиріжків та іншої випічки.

До речі час приготування начинки можна корегувати в залежності від виду випічки. Якщо це шаурма, то начинка повинна мати золотий колір, а для пиріжків підійде напів готовий варіант.

Для приготування треба взяти:

  • куряче філе – 250 грамів;
  • куркума – 1/3 чайної ложки;
  • оливкова олія – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • коріандр – 1/3 чайної ложки;
  • суміш перців – 1/3 чайної ложки;
  • вода – 1 столова ложка.

Як приготувати курячу начинку

Візьміть філе та наріжте його шматочками 1-1,5 сантиметра. Якщо воно заморожене – попередньо розморозьте.

Куряча начинка для пиріжків, млинців, піци, шаурми або пирога

На розігріту пательню налийте оливкову олію, викладіть шматочки філе та обсмажте на середньому вогні. Потім поспите їх сіллю, куркумою, сумішшю перців і коріандром. Далі додайте трохи води, щоб тушкувати м’ясо. Вона повинна бути гарячою. Якщо філе заморожене, то вода не знадобиться, бо воно саме її виділить.

Куряча начинка для пиріжків, млинців, піци, шаурми або пирога

Начинку для піци достатньо смажити 5 хвилин, для всього іншого – доки вода не випаруються і м’ясо не стане золотавим.

Куряча начинка для пиріжків, млинців, піци, шаурми або пирога

Коли вимкнете вогонь, лишіть начинку на пательні, щоб вона охолола та настоялася.

Куряча начинка для пиріжків, млинців, піци, шаурми або пирога

Таку начинку можна покласти в шаурму або використати для інших страв.

Куряча начинка для пиріжків, млинців, піци, шаурми або пирога

Сподіваємося, цей рецепт вам допоможе приготувати безліч смаколиків.