Курка запечена цілком на солі в духовці

Готувати за цим рецептом неймовірно просто. З усім зможе справитися, навіть, кулінарка без особливого досвіду на кухні. Тому порадувати рідних та гостей куркою на солі, запеченою цілком у духовці, зможе кожен. Тим більше, якщо матиме під руками покроковий фоторецепт із детальним описом.

Щоб приготувати таку смачну страву в духовці, не потрібно налаштовувати себе на якісь надто складні процеси, головною умовою лише є те, що курка має бути охолодженою, а не замороженою. Крім цього, необхідна сіль, на яку треба буде викладати підготовлену курку. Перед запіканням, її слід обмазати сумішшю томатного кетчупу, сметани та рослинної олії, для утворення хрусткої, але не жорсткої скоринки.

Як приготувати курку на солі

Перед тим, як розпочати готувати, треба ввімкнути духовку на 150 °C, щоб розігрівалася протягом 30 хвилин. На форму слід висипати кілограм солі й вирівняти його, таким чином, щоб вся курка була розміщена на солоній поверхні. Солити курячу тушку додатково не варто, скільки їй буде потрібно солі вона вбере з дека.

Запечена курка на солі в духовці

Охолоджену курку слід промити, обсушити паперовими рушниками й розрізати її черевце до грудини. Це потрібно для того, щоб вона більшою своєю частиною прилягала до соленої поверхні. Потім, слід обмазати курку, приготовленим заздалегідь, соусом, скориставшись кулінарним пензликом.

Запечена курка на солі в духовці

Якщо залишиться суміш, то нею варто змастити серединку курки.

Запечена курка на солі в духовці

Якщо суміші залишиться ще, то її можна використати як звичайний томатний соус.

Після цього, курку необхідно розмістити на деку з сіллю, розправивши крильця та ніжки й злегка придавивши її до форми.

Запечена курка на солі в духовці

Деко з куркою необхідно відправити в розігріту духовку на середню полицю.

Запечена курка на солі в духовці

Пектися курка повинна рівно 1 годину. Готовність перевіряється зубочисткою, якщо сік не витікає, то смачна птиця майже приготувалася. Коли залишиться 5 хвилин до кінця запікання, верх курки необхідно обмастити рослинною олією.

Запечена курка на солі в духовці

Вийнявши курку з духовки, необхідно позбутися надлишків солі та викласти її на красиву тарілку. Апетитний вигляд і неабиякий аромат швидко збере за столом усю рідню.