Курка з хрусткою скоринкою запечена в духовці цілком, фарширована цибулею і часником

Фарширована курка з хрусткою скоринкою – це смачна і соковита страва, яку можна подавати як до повсякденного, так і до святкового столу. Таким способом можна готувати як невеличкі тушки, так і велику курку.

Як запекти фаршировану курку в духовці цілком

Візьміть тушки, обскубайте від залишків пір’я та добре помийте.

курчата

Лишіть тушки стікати, а тим часом зробіть суміш спецій. Для цього необхідно взяти: 1 столову ложку солі, 1 чайну ложку приправи “Каррі”, 1 чайну ложку солодкої паприки.

спеції

Додайте до них 4 столові ложки  олії і все добре перемішайте.

додаємо масло до спецій

Добре обмастіть тушки цією сумішшю.

змащуємо курок спеціями

Поріжте на кубики 1 велику цибулину.

ріжемо цибулю

Також подрібніть пласкою стороною ножа 3 зубчики часнику (великі).

ріжемо часник

Змішуйте цибулю та часник в тарілці із залишками спецій.

Цибулю і часник зі спеціями

А далі набийте цією сумішшю тушки.

Набиваємо тушки цибулею

Скріпіть ніжки ниткою чи дротиком.

пов'язуємо ніжки

Випікати курку треба при температури 200 градусів за Цельсієм протягом 1,5 години. Але через 60 хвилин перевірте страву, бо вона може бути вже готовою. Все залежить від вашої пічки.

Запечена курка

Курку можна подавати цілою.

Фарширована курка з хрусткою скоринкою запечена в духовці

Або розрізати та подати разом з гарніром.

Фарширована курка з хрусткою скоринкою запечена в духовці

Така ароматна і хрустка страва точно всім сподобається. Смачного.