Для того щоб ситно наготувати рідних ввечері, можна запропонувати їм смачну, пікантну та ароматну курку з ананасами та перцем, доповнену солодкою консервованою кукурудзою. Ця страва запозичена з китайської кухні. Крім ананасів до такої курятини гарно підійдуть манго, кисле яблуко, груша та, навіть, ягоди (кизилу, барбарису чи ялівцю). Покроковий рецепт курячої грудки в кисло-солодкому соусі, ілюстрований фотографіями кожного процесу, неодмінно стане в пригоді.
Інгредієнти: Консервована кукурудза, Консервовані ананаси, Куряча грудка, Перець чилі, Томатний соус, Цибуля
Кухня: Китайська кухня
Складники:
- 2 ст. л. кисло-солодкого соусу;
- 2 ст. л. кукурудзи;
- 40 грамів ананасів;
- орегано (за смаком);
- 1 куряча грудка;
- 5 грамів перцю чилі.
Як готувати курку з ананасами та перцем в кисло-солодкому соусі
Щонайперше, необхідно підготувати всі компоненти для страви. Спочатку, нарізати півкільцями перець чилі.
Потім, старанно помити філе та подрібнити його на довільні шматки.
Після цього, курятину слід відправити на розігріту сковороду, посипати сіллю та орегано (за смаком) й додати перець чилі. Швидко обсмажити грудку, перемішуючи.
Потім, додати до філе кукурудзу.
Через 5 хвилин вкинути ананаси й кисло-солодкий томатний соус.
Тушкувати страву ще 5 хвилин, а потім залишити настоюватися іще на такий же час.
До такої курки з ананасами та перцем чилі по-китайськи обов’язково потрібен гарнір. Ідеально підійде рис, але запечена картопля, легкий овочевий салат (або овочеве асорті), гарнір із сочевиці чи булгуру також відмінно смакуватимуть разом із пікантною курятиною.
Смачну курячу грудку в кисло-солодкому соусі по-китайськи готувати дуже просто. А ще, це не забирає багато часу. Всього за 20 хвилин ситною курячою стравою можна здивувати не лише рідних, а й гостей.