Курка з ананасами та перцем чилі або куряче філе по-китайськи

Для того щоб ситно наготувати рідних ввечері, можна запропонувати їм смачну, пікантну та ароматну курку з ананасами та перцем, доповнену солодкою консервованою кукурудзою. Ця страва запозичена з китайської кухні. Крім ананасів до такої курятини гарно підійдуть манго, кисле яблуко, груша та, навіть, ягоди (кизилу, барбарису чи ялівцю). Покроковий рецепт курячої грудки в кисло-солодкому соусі, ілюстрований фотографіями кожного процесу, неодмінно стане в пригоді.

Складники:

Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі

  • 2 ст. л. кисло-солодкого соусу;
  • 2 ст. л. кукурудзи;
  • 40 грамів ананасів;
  • орегано (за смаком);
  • 1 куряча грудка;
  • 5 грамів перцю чилі.

Як готувати курку з ананасами та перцем в кисло-солодкому соусі

Щонайперше, необхідно підготувати всі компоненти для страви. Спочатку, нарізати півкільцями перець чилі.

Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Потім, старанно помити філе та подрібнити його на довільні шматки.

Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи

Після цього, курятину слід відправити на розігріту сковороду, посипати сіллю та орегано (за смаком) й додати перець чилі. Швидко обсмажити грудку, перемішуючи.

Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи

Потім, додати до філе кукурудзу.

Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи

Через 5 хвилин вкинути ананаси й кисло-солодкий томатний соус.

Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи

Тушкувати страву ще 5 хвилин, а потім залишити настоюватися іще на такий же час.

Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи

До такої курки з ананасами та перцем чилі по-китайськи обов’язково потрібен гарнір. Ідеально підійде рис, але запечена картопля, легкий овочевий салат (або овочеве асорті), гарнір із сочевиці чи булгуру також відмінно смакуватимуть разом із пікантною курятиною.

Курка з ананасами і перцем чилі або куряче філе по-китайськи

Смачну курячу грудку в кисло-солодкому соусі по-китайськи готувати дуже просто. А ще, це не забирає багато часу. Всього за 20 хвилин ситною курячою стравою можна здивувати не лише рідних, а й гостей.