Курка в гірчичному соусі, запечена в духовці з картоплею і гарбузом

Цей рецепт я придумала тоді, коли в мене в холодильнику лежав гарбуз, а мої рідні відмовилися від запропонованої гарбузової каші. Та оскільки гарбуз дуже корисний овоч, то я й вирішила якось замаскувати його, приготувавши з м’ясом та картоплею. В наявності була курка, тож я приготувала її в гірчичному соусі. Страва вийшла дуже смачною, без яскравого гарбузового смаку, несолодка, з цікавим присмаком. З допомогою докладного рецепту з покроково відзнятими фото я швидко поясню, що та як готувати.

Щоб запекти цю страву в духовці, нам знадобиться:

  • курятина – 400 гр.;
  • картопля – 700 гр.;
  • гарбуз – 300 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гірчиця – 3 ст. л.;
  • гірчиця в зернах – 2 ст. л.;
  • рослинне масло 3 ст. л.;
  • сіль.

Як запекти курку в гірчичному соусі з картоплею і гарбузом

Курка в гірчичному соусі, запечена в духовці з картоплею і гарбузом

Перш за все приготуємо м’ясо для запікання. Підійде будь-яка частина птиці, я взяла гомілки. Та можна використовувати стегенця та крила, а от грудка може бути сухуватою. Курку ретельно вимиваємо, видаляємо усе зайве та заливаємо соусом.

Курка в гірчичному соусі, запечена в духовці з картоплею і гарбузом

Для соусу візьмемо гірчицю в зернах, просто гірчицю, дрібно нарізану цибулю, рослинну олію та сіль. Все ретельно перемішаємо.

Курка запечена з картоплею і гарбузом в гірчичному соусі

Заливаємо цим соусом шматочки курки та відставляємо на півгодини, щоб курятина промаринувалася.

Курка запечена з картоплею і гарбузом в гірчичному соусі

За цей час очистимо гарбуз та картоплю. Нарізаємо їх довільними шматочками та викладаємо у змащену олією форму.

Курка запечена з картоплею і гарбузом в гірчичному соусі

Зверху кладемо шматочки курячого м’яса, все рівномірно заливаємо соусом. Ставимо форму в гарячу духовку на 1 годину (час залежить від потужності Вашої духовки).

Курка в гірчичному соусі, запечена в духовці з картоплею і гарбузом

На фото видно, яка апетитна та яскрава вийшла запечена курка в соусі з гірчиці та цибулі, з гарбузом та картоплею.

Курка запечена з картоплею і гарбузом в гірчичному соусі

Впевнена, що страва, приготована за цим рецептом, сподобається навіть тим, хто не любить гарбуза. Мої рідні з’їли її із задоволенням, адже смаку гарбуза у ній майже не відчувається, а яскраві фарби страви збуджують апетит.