Цей рецепт я придумала тоді, коли в мене в холодильнику лежав гарбуз, а мої рідні відмовилися від запропонованої гарбузової каші. Та оскільки гарбуз дуже корисний овоч, то я й вирішила якось замаскувати його, приготувавши з м’ясом та картоплею. В наявності була курка, тож я приготувала її в гірчичному соусі. Страва вийшла дуже смачною, без яскравого гарбузового смаку, несолодка, з цікавим присмаком. З допомогою докладного рецепту з покроково відзнятими фото я швидко поясню, що та як готувати.
Інгредієнти: Гарбуз, Гірчиця, Картопля, Курка, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Щоб запекти цю страву в духовці, нам знадобиться:
- курятина – 400 гр.;
- картопля – 700 гр.;
- гарбуз – 300 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- гірчиця – 3 ст. л.;
- гірчиця в зернах – 2 ст. л.;
- рослинне масло 3 ст. л.;
- сіль.
Як запекти курку в гірчичному соусі з картоплею і гарбузом
Перш за все приготуємо м’ясо для запікання. Підійде будь-яка частина птиці, я взяла гомілки. Та можна використовувати стегенця та крила, а от грудка може бути сухуватою. Курку ретельно вимиваємо, видаляємо усе зайве та заливаємо соусом.
Для соусу візьмемо гірчицю в зернах, просто гірчицю, дрібно нарізану цибулю, рослинну олію та сіль. Все ретельно перемішаємо.
Заливаємо цим соусом шматочки курки та відставляємо на півгодини, щоб курятина промаринувалася.
За цей час очистимо гарбуз та картоплю. Нарізаємо їх довільними шматочками та викладаємо у змащену олією форму.
Зверху кладемо шматочки курячого м’яса, все рівномірно заливаємо соусом. Ставимо форму в гарячу духовку на 1 годину (час залежить від потужності Вашої духовки).
На фото видно, яка апетитна та яскрава вийшла запечена курка в соусі з гірчиці та цибулі, з гарбузом та картоплею.
Впевнена, що страва, приготована за цим рецептом, сподобається навіть тим, хто не любить гарбуза. Мої рідні з’їли її із задоволенням, адже смаку гарбуза у ній майже не відчувається, а яскраві фарби страви збуджують апетит.