Курка, тушкована з грибами: свіжим печерицями та сушеними лісовими грибами

Якщо Ви хочете потішити домашніх надзвичайно смачною стравою, пропоную господиням цей рецепт — корисне та ситне рагу з курятини та свіжих печериць, з додаванням ароматних сушених лісових грибів. Чудовий смак цьому рагу надає соєвий соус, який я додавала до страви, а майонез робить рагу дуже ніжним та соковитим.

Тушкована курка з грибами

Інгредієнти:

  • м’ясо куряче (бажано філе) – 300 грамів;
  • печериці (можна гливи) – 150 грамів;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • сіль за смаком;
  • соус соєвий (можна з грибним ароматом) – 1 ст. л.;
  • гриби сушені подрібнені (краще білі гриби) – 2-3 ст. л.;
  • майонез – 50 грамів.

Як смачно приготувати тушковану курку з грибним соусом

Цей рецепт простий, дотримуючись його, Ви швидко приготуєте тушковану курку з грибами.

Насамперед нарізаємо філе курки невеличким шматочками, розміром приблизно як половина сірникової коробки.

Тушкована курка з грибами

Гриби шаткуємо тоненькими пластинками, можна кубиками, та розмір їх має бути меншим, ніж курячі.

Тушкована курка з грибами

Далі викладаємо підготовлені м’ясо та гриби для страви у глибоку сковорідку, де заздалегідь налили соняшникової олії. Ставимо сковороду на плиту, одразу вмикаємо дуже великий вогонь.

Весь час перемішуємо вміст сковорідки, доки шматочки курятини стануть білого кольору, а сирі печериці виділять сік, у ньому ми і будемо тушкувати рагу.

Тушкована курка з грибами

Тепер додаємо до вмісту сковорідки майонез, сушені лісові гриби, вливаємо соєвий соус та все гарненько перемішуємо.

Притрушуємо все спеціями.

Тушкована курка з грибами

Знову ретельно перемішуємо, пробуємо на сіль, досолюємо, якщо потрібно більше солі. Далі робимо мінімальний вогонь, готуємо рагу протягом п’ятнадцяти хвилин, весь час помішуємо.

Тушкована курка з грибами

Тушкована курка з грибами

Це соковите рагу можна подавати до столу як самостійну страву, притрусивши зверху порізаною зеленою цибулею, або кропом чи петрушкою.

Тушкована курка з грибами

До такої ароматної тушковано з грибами курочки відмінно підійде будь-який гарнір: вермішель, картопля в мундирах чи відварений рис.