Якщо Ви хочете потішити домашніх надзвичайно смачною стравою, пропоную господиням цей рецепт — корисне та ситне рагу з курятини та свіжих печериць, з додаванням ароматних сушених лісових грибів. Чудовий смак цьому рагу надає соєвий соус, який я додавала до страви, а майонез робить рагу дуже ніжним та соковитим.
Інгредієнти: Курка, Майонез, Печериці, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Сухі гриби
Інгредієнти:
- м’ясо куряче (бажано філе) – 300 грамів;
- печериці (можна гливи) – 150 грамів;
- масло рослинне – 20 мл;
- сіль за смаком;
- соус соєвий (можна з грибним ароматом) – 1 ст. л.;
- гриби сушені подрібнені (краще білі гриби) – 2-3 ст. л.;
- майонез – 50 грамів.
Як смачно приготувати тушковану курку з грибним соусом
Цей рецепт простий, дотримуючись його, Ви швидко приготуєте тушковану курку з грибами.
Насамперед нарізаємо філе курки невеличким шматочками, розміром приблизно як половина сірникової коробки.
Гриби шаткуємо тоненькими пластинками, можна кубиками, та розмір їх має бути меншим, ніж курячі.
Далі викладаємо підготовлені м’ясо та гриби для страви у глибоку сковорідку, де заздалегідь налили соняшникової олії. Ставимо сковороду на плиту, одразу вмикаємо дуже великий вогонь.
Весь час перемішуємо вміст сковорідки, доки шматочки курятини стануть білого кольору, а сирі печериці виділять сік, у ньому ми і будемо тушкувати рагу.
Тепер додаємо до вмісту сковорідки майонез, сушені лісові гриби, вливаємо соєвий соус та все гарненько перемішуємо.
Притрушуємо все спеціями.
Знову ретельно перемішуємо, пробуємо на сіль, досолюємо, якщо потрібно більше солі. Далі робимо мінімальний вогонь, готуємо рагу протягом п’ятнадцяти хвилин, весь час помішуємо.
Це соковите рагу можна подавати до столу як самостійну страву, притрусивши зверху порізаною зеленою цибулею, або кропом чи петрушкою.
До такої ароматної тушковано з грибами курочки відмінно підійде будь-який гарнір: вермішель, картопля в мундирах чи відварений рис.