Сьогодні я приготувала для родинного обіду смачне частування – запечена в духовці курка на шпажках в листковому тісті. Звісно, мініатюрні шашлички на шпажках не замінять повноцінні шашлики, однак, готуються вони напрочуд легко і й виходять дуже смачними та ситними. Така оригінальна страва доречна не лише для буденного сімейного обіду, але і стане справжньою прикрасою святкового столу. Деякі господині готують в духовці шашлики на шпажках не лише із м’яса, а використовують і сир, овочі та фрукти. Я пропоную варіант приготування, що поєднує шматочки курячого філе та солодкого болгарського перцю, огорнуті ніжним листковим тістом. Нюанси приготування цієї страви викладено в даному рецепті та детально проілюстровано покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Коріандр мелений, Кунжут, Куряче філе, Листкове тісто, Мед, Паприка, Сік лимона, Соєвий соус, Яйце
Необхідні продукти:
- філе куряче – 0,5 кг;
- перець болгарський – 1-2 шт.;
- соєвий соус – 100 мл;
- свіжовичавлений лимонний сік – 1 ст.л.;
- мед – 1 ч.л .;
- коріандр, паприка, інші прянощі – за смаком;
- насіння кунжута – 1 ч.л.;
- яйце куряче – 1 шт.;
- готове листкове тісто – 500 гр.
Зміст
Як приготувати в духовці шашлик з курки на шпажках в листковому тісті
Перед приготуванням страви потрібно дерев’яні шпажки для майбутніх маленьких шашликів покласти в теплу воду приблизно на 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб вони не потріскалися під час запікання в духовій шафі.
Щоб м’ясо вийшло соковитим та ароматним, шматочки курячого філе потрібно попередньо замаринувати. Для цього, змішуємо компоненти для маринаду: соєвий соус, мед, лимонний сік та улюблені прянощі. Ретельно перемішуємо до повного розчинення меду.
Куряче філе розрізаємо на порційні шматочки такого розміру, щоб їх було зручно нанизати на шпажку.
Шматочки м’яса кладемо в соєво-медовий маринад, перемішуємо та залишаємо маринуватися на півгодини.
В ідеалі для наших шашликів потрібен свіжий болгарський перець, який необхідно звільнити від плодоніжки та насіння, після чого розрізати на шматочки (приблизно як на наступному фото). Цього разу в мене був лише заморожений половинками перець. Його я порізала на шматочки не розморожуючи.
Просочені маринадом шматочки філе необхідно попередньо трохи віджати перед нанизуванням на шпажки. Занадто вологі шматочки шашлику буде важко огортати тістом. Беремо дерев’яну шпажку, спочатку нанизуємо шматочок курячого філе, за ним шматочок перцю. Чергуючи шматочки м’яса та перцю, заповнюємо кожну шпажку.
Качалкою розкачуємо порцію листкового тіста (я використовую готове магазинне) в пласт товщиною 2-3 мм, після чого, нарізаємо його смужками завширшки 2,5 см та довжиною, приблизно, 25 см.
Нанизане на шпажки куряче філе з перцем огортаємо смужками тіста та розкладаємо шпажки на деко, залишаючи достатньо вільно місця між ними.
Далі беремо куряче яйце та збиваємо його в мисці. Змащуємо підготовлені шашлички яєчною масою та посипаємо насінням кунжуту.
Прогріваємо духову шафу до 150 градусів та ставимо наші міні-шашлички запікатися. Для готовності достатньо витримати шпажки з куркою в листковому тісті в духовці близько 30 хвилин.
Готові курячі шашлички в листковому тісті виходять дуже апетитними та рум’яними.
На жаль, фото не передає той неймовірно спокусливий аромат з нотками прянощів. ?
Ніжна та соковита курочка в листковому тісті на шпажках подається до столу гарячою. В якості гарніру до нашої страви найкраще смакують свіжі овочі із зеленню або овочевий салат за смаком.
Курка на шпажках в листковому тісті – відео-рецепти
Ніжна курочка, соковиті овочі, шматочки твердого сиру та готове листкове тісто – складові, що увійшли у перший відео-рецепт. Запечена страва готується легко, а виходить дуже смачно!
Наступний відео-рецепт дасть можливість приготувати таку як на заставці оригінальну та смачну м’ясну гарячу закуску на шпажках.