Фарширована курка з млинцями і м’ясом – це цікава холодна закуска, з якої попередньо видаляються всі кістки. Тому вона буде доречна до будь-якого святкового столу.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Зелень, Кріп, Курка, Куряча печінка, Молоко, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Спеції, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Для приготування курки треба взяти:
- 1 тушка курки близько 2 кілограма;
- 1 столова ложка спецій для смаження курки;
- ½ чайної ложки солі;
- 3 чашки гарячої води.
Для приготування млинців знадобляться наступні інгредієнти:
- 1 куряче яйце;
- дрібка солі;
- 200 мілілітрів молока 3,6%;
- 2 столові ложки пшеничного борошна.
А для начинки візьміть:
- 500 грамів м’ясного фаршу (свинина або яловичина);
- 200 грамів фаршу з курячого філе;
- 250 грамів фаршу з курячої печінки;
- 1 велику цибулину;
- ½ жмутка кропу;
- ½ чайної ложки солі + меленого перцю;
- 1 чайну ложку спецій для фаршу (коріандр; кмин, перець, майоран);
- 3 яйця.
Як приготувати курку фаршировану млинцями з м’ясом
Для початку вам знадобиться курка без кісток. Тому на самому початку треба дістати кістки. Для цього візьміть дуже гострий ніж та бережно кінчиком ножа розріжте шкіру від грудки до самого низу. Шкіру в області шиї розрізати не треба. Далі акуратно видаліть каркас з кісток. Для цього однією рукою піднімайте філе і проводіть кінчиком ножа якомога ближче до кістки, щоб відокремити м’яку частину від кісточки. Те ж саме робіть з іншого боку грудної клітки.
Кісточки, які знаходяться в стегні, відокремте за допомогою ножа і виріжте їх в області суглоба з гомілкою. Кістки з гомілки взагалі не виймайте.
Наостанок, виріжте кістки у внутрішній частині крила і ключицю.
Головне – не розрізайте шкіру. Врешті, у вас має вийти тушка, як на фото.
Після цього можете починати пекти млинці.
Візьміть яйце, збийте його з сіллю, додайте 1 столову ложку борошна і перемішайте. Далі долийте 100 мілілітрів молока, все змішайте, ще раз додайте борошна і ще раз перемішайте. В кінці долийте молоко і змішайте його з тістом. Печіть 7-10 тонких млинців, користуючись спеціальну пательню для млинців. Можете взяти і звичайну, попередньо прокаливши її сіллю. Перед тим, як почати випікати, крапніть трохи олії під перший млинець. Всі наступні печіть на сухій пательні. Далі згорніть млинці в рулети і поріжте, як на фото.
Тепер пора зробити начинку.
Для цього дрібно наріжте цибулю, з’єднайте її з фаршами, попередньо перемішаними в ємності, додайте спеції і подрібнений кріп. Далі окремо добре збовтайте яйця, додайте їх в фарш і ще раз все перемішайте.
Тепер покладіть смужки з млинців в фарш і все обережно перемішайте. Слідкуйте, щоб смужки не порвалися.
Як фарширувати курку млинцями і м’ясом
Для фарширування курки візьміть щільну темну нитку (щоб було легко видалити) і довгу голку. Зшийте курку трохи знизу так, щоб в центрі вийшов отвір-кишеня. Викладіть начинку спочатку в верхній грудний відділ, потім в область ніг і, в кінці, в центр. Зашийте курку повністю і посипте спеціями.
Далі розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм.
Візьміть глибоке деко, налийте туди 3 чашки гарячої води і покладіть курку. Кінчики крилець і ніжок можна загорнути у фольгу, щоб вони сильно не темніли.
Курка має випікатися 2 години, при цьому кожні 10 хвилин треба поливати її водою.
Далі дістаньте готову курку, покладіть на неї дошку, а зверху прес (можете поставити каструлю).
Коли вона охолоне, зніміть прес і покладіть курку швом вниз на обробну дошку та витягніть нитку.
Ось і все, лишилося порізати курку навпіл і на шматочки.
Подавати смаколик можна з листям салату.
Смачного!