Курча запечене цілком у рукаві в духовці

Недороге куряче м’ясо завжди мало й має багато шанувальників, тому таким поціновувачам цікаво буде ознайомитися з простим кулінарним рецептом приготування курчати, запеченого цілком у рукаві. Підготовлену тушку завчасно слід натерти ароматними пряними спеціями, що не може не підсилити апетит присутніх за столом.

Запечене курча в рукаві – це дуже ситно й апетитно. Його можна подати на обід або вечерю, а ще така страва неабияк прикрасить святковий стіл. Простий рецепт із покроковими фото допоможе легко справитися з цією смачною справою в домашніх умовах.

Складники:

Курча запечений в рукаві цілком

  • 1 курча (550-650 грамів);
  • сіль, мелену солодку паприку, сушений базилік додається за смаком;
  • 1-2 зубки часнику;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Як приготувати курча в рукаві в духовці

Курячу тушку варто розморозити заздалегідь. Перед приготуванням його слід ретельно оглянути, щоб не пропустити пір’я, яке, звичайно ж, потрібно видалити. Потім, курча необхідно помити під краном (вода має бути прохолодною) та обсушити, скориставшись для цього паперовим рушником.

Курча запечений в рукаві цілком

У тарілочці необхідно змішати всі спеції, обираючи їх, варто орієнтуватись на смакові вподобання більшості членів сім’ї. Потім, до них слід видавити (через прес) або натерти на дуже дрібній тертці, зубок (або два) часнику, залити всю ароматну суміш оливковою олією та ретельно перемішати всі компоненти.

Курча запечений в рукаві цілком

Після цього, курча необхідно ретельно натерти отриманим маринадом (серединку теж).

Курча запечений в рукаві цілком

Натерте спеціями курча потрібно помістити в рукав для запікання.

Курча запечений цілком в рукаві в духовці

Скріпивши кінці рукава, на ньому потрібно зробити декілька проколів, скориставшись для цього ножиком.

Курча запечений цілком в рукаві в духовці

У такому вигляді курча слід відправити у завчасно розігріту до 210 °C духовку на 40-45 хвилин. Для того щоб поверхня курчати отримала апетитну золотисту скоринку, необхідно через 30 хвилин обережно розрізати рукав зверху.

Курча запечений цілком в рукаві в духовці

Після зазначеного часу, запечене курча в цілому виляді в рукаві готове до подачі на стіл. Усім неабияк сподобається ласувати ніжним м’ясом і хрусткою скоринкою.

Курча запечений цілком в рукаві в духовці

Дуже гарно виглядає, якщо його розмістити на листках салату. Ще до курчати, запеченого в рукаві цілком, можна подати свіжу зелень і свіжі чи мариновані овочі. Все залежить від смаку.