Щоби приготувати їстівні кулі з шоколаду на торт своїми руками, вам потрібно мати увагу, щоб не порушити температурний режим, а також терпіння і готовність акуратно і зосереджено працювати. Якщо ви цими якостями володієте, то просто повторюйте мій покроково оформлений рецепт з фото і, тоді, гарний та красивий новорічний шоколадний декор у вигляді кульок, незабаром з’явиться і на вашому торті або десерті.
Інгредієнти: Кандурин, Шоколад білий
Для 4 шоколадних кульок нам знадобиться:
- 35 грам білого, темного або молочного шоколаду;
- кандурин для фарбування – у мене золотий.
Зміст
Як зробити кулі з шоколаду для торта вдома
Шматочки білого шоколаду поміщаємо в піалу і відправляємо її на парову баню. При цьому, дно піали не повинно стикатися з киплячою водою. Даємо шоколаду нагрітися до 45-50°С. Тепер, можна його прибрати з водяної бані і розмішати. Якщо у вас залишилися невеликі грудочки шоколаду – не страшно. При подальшому перемішуванні вони розійдуться в гарячому шоколаді. До речі, якщо ви хочете зробити кольорові кульки, то саме час додати жиророзчинний барвник потрібного кольору і змішати його з гарячим шоколадом.
Темперіруем шоколад
Тепер перекладаємо близько 70% гарячого шоколаду на мармурову дошку або на плоску скляну поверхню і починаємо активно перемішувати його шпателем чи то силіконовою лопаткою. При цьому, постійно робимо заміри температури. Як тільки вона досягла 27-28°С, перекладаємо цю порцію в піалу де залишилась решта гарячого шоколаду і перемішуємо. Нам потрібна температура рівна 33-35°С. Це робоча температура для подальшої роботи з шоколадом. Саме час робити шоколадний декор для тортів своїми руками.
Як робити шоколадні кулі
І так, формуємо шоколадні прикраси. Форму встановлюємо на чисту кухонну дошку. Заливаємо темперований шоколад у 8 півсфер. За допомогою маленької ложки розподіляємо його по всій півсфері. Потім, перевертаємо форму догори ногами, даємо шоколаду стекти в яку-небудь ємність і повертаємо форму на місце. Даємо шоколаду в формах повністю застигнути.
Коли шоколадні півсфери повністю застигли, обережно витягуємо їх з форми.
Нагріваємо сковороду, опускаємо одну півсферу на неї, буквально, на 1 секунду і тут же з’єднуємо з другою півсферою. Треба працювати дуже швидко і обережно. Адже шоколадні півсфери тонкі і крихкі. Із залишків шоколаду можна сформувати петельки і приклеїти їх таким же способом, яким ми з’єднували півсфери. Завдяки петелькам, вийде ефект новорічної іграшки.
Коли кульки охолонуть, обережно проводимо теплими руками по місцю з’єднання півсфер. Ця маніпуляція додасть їм більш гладкої форми і приховає з’єднувальний шов. Тепер, беремо пензлик і покриваємо готові кульки кандурин.
Наші новорічні кулі з шоколаду на торт готові. Їх можна використовувати для прикраси любих, а не тільки новорічних, тортів.
Зауважу, що для роботи з шоколадом, особливо в момент, коли виймаємо півсфери з форми, краще використовувати одноразові тонкі рукавички.
Автор цього відео показує два рецепта: як зробити шоколадні кулі з шоколаду і какао-масла, і другий варіант – з глазурі і шоколаду. Посилання на всі потрібні для втілення ідеї продукти знайдете під відео на авторське каналі у Ютубі.
Якщо вам потрібні саме новорічні кулі з шоколаду, то обов’язково подивіться це відео. Автор не тільки детально демонструє приготування, але й показує як прикрасити шоколадні кулі на Новий рік. Такий простий декор дає можливість оригінально прикрасити не тільки новорічний торт , але й більш дрібні святкові десерти.
Останній відео-рецепт, який я хочу тут запропонувати, допоможе вам приготувати не тільки новорічні шоколадні кулі для декору тортів, але і такі шоколадні прикраси до нового року як шишка і ялинка. Такий простий і цікавий декор з шоколаду дає можливість зробити на улюблене свято не просто торт з кулями. Ви зможете прикрасити свій десерт гарною їстівною та оригінальною новорічною композицією.
Сподіваюсь, що ви переконались, що робити гарні та смачні кулі з шоколаду вдома можно легко та просто.