Красиві булочки з маком із дріжджового тіста з цукровим сиропом

Аромат свіжоспечених булочок здатен заманити на кухню всіх, хто живе в будинку. Дехто думає, що готувати красиві здобні булочки з маком – це неабияк складно, але все набагато простіше. Тим більше, якщо мати в записнику докладний покроковий фото-рецепт, то балувати своїх рідних і гостей смачною випічкою, без зайвих зусиль, зможе кожна господиня.

Складники:

  • 450 грамів пшеничної муки в/с;
  • півтора ч. л. гранульованих дріжджів;
  • третина ч. л. дрібної морської солі;
  • 120 грамів цукрового піску + півтора грама ванілі;
  • 2 ст. л. вершкового масла (72,5% жирності);
  • 320 мілілітрів ледь підігрітої води;
  • 1 жовток із 2 ст. ложками молока (змащувати булочки);
  • 100 мілілітрів води з 50 грамами цукру (для сиропу);
  • 420 грамів макової начинки.

Як приготувати булочки з маком із дріжджового тіста

Макову начинку краще приготувати заздалегідь. Підготувати мак для булочок можна за перевіреним рецептом макової начинки в посиланні у списку складників.

Здобне тісто для булочок

Насамперед, необхідно в глибокій посудині теплою водою розвести дріжджі й додати третину цукру. Перемішати все й залишити постояти на хвилин 10. За цей час на поверхні цих компонентів повинна утворитися пишна шапка. Після цього, потрібно всипати решту цукру з ваніллю, сіль і 220 грамів добре просіяної муки. Перемішавши все, слід ввести вершкове масло й замісити тісто. Якщо воно липне до рук, то борошна потрібно додати ще. Готове тісто варто скотити в грудочку й помістити його в глибоку посудину, змащену маслом, в тепле місце на 50 хвилин.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

За цей час здобне дріжджове тісто “виросте”.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Як загорнути булочки з маком

Коли тісто підійде, його потрібно розділити на декілька однакових частин і скотити кожну з них у кульку. Після цього, їх треба залишити, накривши харчовою плівкою, на 8-10 хвилин, щоб “піднялися”.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Тепер, можна вмикати розігріватися духовку на 180 °С.

Щоб сформувати булочки, спершу необхідно розгорнути кожну кульку в прямокутний пласт і нанести на нього макову начинку від ближнього краю до серединки.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Потім, згорнути його рулетом і зав’язати вузликом. Щоб готові булочки мали рівну й красиву форму, їх потрібно помістити в силіконову форму, змащену маслом.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Перед тим, як відправляти булочки в духовку їх треба змастити жовтком із молоком. Пектися вони повинні, приблизно, 20 хвилин. Тут все залежить від особливостей духовки.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Цукровий сироп для булочок

Доки булочки печуться, саме час зайнятися сиропом. У ківшику потрібно з’єднати цукор із водою та кип’ятити отриманий розчин на мінімальному вогні протягом 6-7 хвилин.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Вийнявши булочки з форми, їх, ще гарячими, необхідно щедро змастити гарячим солодким сиропом.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Смакувати випічкою потрібно тоді, коли вона повністю остигне.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Макові булочки мають неперевершено апетитний вигляд у розрізі.

Красиві булочки з маком з дріжджового тіста

Домашня випічка з чаєм або кавою, на досить тривалий час затримає рідних і гостей за дружнім столом.

Щоб краще ознайомитись з усіма подробицями рецепту красивих і смачних здобних макових булочок із цукровим сиропом, варто переглянути відео.