Смачна шоколадна глазур на сметані сподобається і, напевно, стане в нагоді кожній господині. Вона радує не тільки легкістю приготування, але і відмінним смаком і ароматом, стає родзинкою випічки, і відмінно підходить не тільки для тортів, а й для пасок. Приготувати таку глазур з какао, сметани і вершкового масла – простіше простого. Рецепт легко освоїть навіть початківець кондитер.
Інгредієнти: Вершкове масло, Какао, Сметана
Щоб зварити шоколадну глазур буде потрібно три ложки сметани, п’ять ложок цукру, дві ложки какао і близько 20 грамів масла. У рецепті всі продукти відміряємо столовою ложкою.
Як приготувати глазур з какао
Какао і цукор вводимо в сметану, акуратно змішуємо, ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо на слабкому вогні. Шоколадну суміш потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла і не закипіла. Простежте, щоб був повністю розчинений цукор. Додаємо масло і вимішуємо до однорідної гладкості. От і все. Можна прикрашати глазур’ю випічку.
Якщо потрібно, то дивіться ще й відео-рецепт шоколадної глазурі від каналу Ірини Кочерженко.