Котлети з цвітної капусти в духовці – простий та найсмачніший рецепт

В багатьох літня спека погіршує апетит в цілому та геть відбиває бажання вживати важку для засвоєння організмом смажену їжу, особливо м’ясо. В такий період відмінно смакують сезонні страви з сирих овочів чи запечених в духовці. В списку моїх улюблених літніх страв топове місце займають запечені в духовці котлети з цвітної капусти з сиром. Готувати їх легко, так само, як легко вони засвоюються організмом. Отже, із задоволенням пропоную всім свій покроково оформлений рецепт з фото та демонструю процес приготування цієї страви.

Для приготування смачних котлеток потрібен наступний склад продуктів:

капустяні котлетки

  • цвітна капуста – 1 кг;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • твердий сир – 150 гр;
  • панірувальні сухарі – 120 гр;
  • петрушка – пучок;
  • сіль та спеції.

Як зробити котлети з цвітної капусти в духовці

Качан цвітної капусти промити проточною водою та розділити на окремі суцвіття.

Підготовлену капусту викладаємо в киплячу підсолену воду та варимо до м’якості. Хочу зазначити, що в даному випадку важлива лише готовність овочу, а не цілісність суцвіть та збереження форм.

капустяні котлетки

Вимиту зелень дрібненько нарізаємо.

капустяні котлетки

Сир натираємо на середню чи дрібну тертку.

капустяні котлетки

В глибоку миску вбиваємо яйця та додаємо петрушку.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Виделкою перемішуємо до однорідності.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Капусту виймаємо з кип’ятку та заливаємо холодною водою для швидкого охолодження. Відкидаємо на друшляк.

Відварені суцвіття розминаємо виделкою до стану своєрідного капустяного фаршу.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Виливаємо в капусту яєчну суміш. Додаємо сухарі, тертий сир та спеції.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Перемішуємо компоненти до стану однорідного фаршу. Куштуємо на сіль та коригуємо смак.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Після цього, формуємо вологими руками котлетки та викладаємо їх на деко (попередньо застелене пергаментом).

Котлети з цвітної капусти в духовці

Для утворення рум’яної скоринки зверху змащуємо капустяні котлетки збитим жовтком. Випікаємо в духовці протягом 15-25 хвилин при нагріві в 200 градусів.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Коли котлетки апетитно зарум’яняться, можна виймати деко з духовки.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Перекладаємо котлетки з деко на велике блюдо та подаємо гарячими з будь-яким соусом за смаком. Мені подобається поєднання ніжного смаку капустяних котлет з пряним ткемалі.

Котлети з цвітної капусти в духовці

Зазначений варіант приготування та подачі страви є базовим, але з ним можна сміливо експериментувати, доповнюючи основний склад різними компонентами. Наприклад, для пікантності можна додати часнику або доповнити капустяний фарш обсмаженою цибулею. Замість петрушки можна додати в котлети кріп, кінзу чи базилік. В залежності від ваших вподобань можна запікати овочеві котлети без м’яса під будь-яким соусом: сирним, томатним або сметанно-часниковим. Все залежить від вашого смаку, бажання та фантазії!

Котлети з цвітної капусти – відео-рецепти

Наведені нижче способи приготування та запікання допоможуть урізноманітнити запропоновану сьогодні страву.

Це запечені в духовці котлети з сирої цвітної капусти, тобто, без попереднього її варіння.

А це капустяні котлети з сиром.

Наступні котлети з цвітної капусти теж з сиром, але автор пропонує вже зовсім інший процес приготування.

Пропоную спробувати і ці дуже смачні пісні котлети з цвітної капусти з вівсянкою. Автор у ролику пропонує 2 способи приготування дієтичної страви: в духовці та на сковорідці. Оба варіанти приготування чудово підійдуть як в піст, так і для звичайного меню. І, сто відсотків, що такі котлети без м’яса сподобаються тим, хто просто не їсть м’ясо або знаходиться на дієті.

Якщо для вас не принципово те, що страва має бути без мяса, то  скористайтесь порадами наступного автора і приготуйте цікаві, оргінальні та нетрадиційні котлети із куриці та цвітної капусти з вівсянкою – соковиті та смачні.

Смачного всім! Готуйте із задоволенням та різноманітно!