Коли смажимо смачні звичайні котлети, то дорослі ситі і задоволені. А ось діти не завжди їдять, до них потрібен особливий підхід. Ось тут мамам і стане в нагоді цей рецепт Їжачків. Крім того, оригінально оформлена страва відмінно прикрасить Ваш стіл на будь-яке свято. Приготуємо, одночасно соковиті і хрусткі котлети в тісті “Їжачки”, слідуючи покроково відзнятим фото.
Інгредієнти: Листкове тісто, Молоко, Рослинна олія, Сіль, Сухарики, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Інгредієнти:
- 500 гр фаршу;
- 1 цибулина;
- 2 яйця;
- 3 хлібних сухарики;
- 500 гр листкового тіста;
- 100 мл молока;
- сіль;
- рослинна олія.
Як зробити котлету в тісті Їжачок
Сухарі розмочити.
Замісити фарш на котлети: додати подрібнену цибулю, 1 яйце, сухарі і сіль.
Розмішати.
З фаршу сформувати і насмажити довгастих котлет.
Обсмажуємо котлетки з обох сторін на невеликому вогні поки не отримаємо приємний золотистий колір.
Листкове тісто можна замісити самій (на 300 гр маргарину склянка води, 1 яйце і щіпка солі). Приготувати не складно. Але простіше взяти магазинне і просто розморозити.
Тісто злегка розкатати. Розрізати на прямокутники, які огорнуть котлету.
Котлету розміщуємо, щоб з одного боку вона трохи визирала (це і буде голова їжачка). Огортаємо, укладаємо швом до низу, задню частину скріплюємо. Потім, ножицями робимо надрізи, які сформують голки.
Дивіться на фото – який в результаті гарний їжачок виходить.
Укладаємо всі на деко.
Яйце злегка посолити і збити.
Їжачків змастити для гарного кольору.
Випікаємо в сильно нагрітій духовці до рум’янцю.
Подачу можна творчо урізноманітнити: грибочки на спину, очі і носик майонезом навести або будь-яка інша вигадка, а можна і як я на фото.
Наших їжачків легко можна перетворити в шишки, огорнувши повністю котлету в тісто і, також, ножицями сформувати красиву форму. Можна зробити різні котлети, наприклад, рибні, м’ясні або з грибів і оформити їх одним з двох способів. Дітки їх швидко розметуть, а стоячи на святковому столі, котлети в листковому тісті, безумовно, будуть притягувати до себе увагу гостей.