Коли настає осіння пора, багато хто починає зміцнювати імунітет, щоб вберегтися від вірусних захворювань, які починають чатувати на людину якраз у цей період. Неабияким захисником у цій справі вважається часник. Він ідеально поєднується з різними інгредієнтами, наприклад, у салатах, але на їх приготування треба трохи більше часу. Найлегше й найшвидше зробити сирне масло з часником. Бутерброди з ним виходять дуже смачними. Часникову гостроту та пікантність можна регулювати за смаком. Готувати буде простіше, якщо обрати своїм помічником покроковий рецепт із фото.
Інгредієнти: Вершкове масло, Сир, Сіль, Часник
Складники (їх кількість залежить від власних уподобань, але таку, як зазначено нижче, можна вважати “золотою серединкою”):
- 50 грамів твердого сиру;
- 200 грамів вершкового масла;
- 1 головка великого розміру свіжого часнику;
- сіль за смаком.
Як приготувати сирне масло для бутербродів
Спершу, необхідно натерти сир на тертці з великими отворами, помістити його в поліетиленовий пакетик і відправити на добу в морозилку. Коли пройде зазначений період, його слід дістати, викласти в глибоку посудину й розділити виделкою на смужки.
Доки сир не розморозився, його варто з’єднати з розм’якшеним маслом і старанно перемішати до однорідного стану.
Часник слід видавити через прес і змішати з сирно-масляною масою.
Насамкінець, сирне масло необхідно посолити, орієнтуючись на власні смакові вподобання. Якщо сир солоний, то можна й не солити.
Маленькі сирні смужки та шматочки часнику в маслі будуть помітними, але це не впливає негативно на їх естетичний вигляд, а, навпаки, додає оригінальності.
Смачне масло з часником добре зберігається в холодильнику. Намазувати його на хліб зручно виделкою або ножем.
Приготувавши сирне масло з часником один раз, неодмінно захочеться повторити цей смачний процес знову. Варто зауважити, що не бажано готувати сирний крем у великих кількостях (хіба що в очікуванні гостей). Краще їсти його свіжим, інакше аромат часнику не буде такий насичений.