Корисне та смачне сирне масло з часником – для намазування на бутерброди

Коли настає осіння пора, багато хто починає зміцнювати імунітет, щоб вберегтися від вірусних захворювань, які починають чатувати на людину якраз у цей період. Неабияким захисником у цій справі вважається часник. Він ідеально поєднується з різними інгредієнтами, наприклад, у салатах, але на їх приготування треба трохи більше часу. Найлегше й найшвидше зробити сирне масло з часником. Бутерброди з ним виходять дуже смачними. Часникову гостроту та пікантність можна регулювати за смаком. Готувати буде простіше, якщо обрати своїм помічником покроковий рецепт із фото.

Складники (їх кількість залежить від власних уподобань, але таку, як зазначено нижче, можна вважати “золотою серединкою”):

  • 50 грамів твердого сиру;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 1 головка великого розміру свіжого часнику;
  • сіль за смаком.

Як приготувати сирне масло для бутербродів

Спершу, необхідно натерти сир на тертці з великими отворами, помістити його в поліетиленовий пакетик і відправити на добу в морозилку. Коли пройде зазначений період, його слід дістати, викласти в глибоку посудину й розділити виделкою на смужки.

Сирне масло з часником

Доки сир не розморозився, його варто з’єднати з розм’якшеним маслом і старанно перемішати до однорідного стану.

Сирне масло з часником для бутербродів

Часник слід видавити через прес і змішати з сирно-масляною масою.

Сирне масло з часником для бутербродів

Насамкінець, сирне масло необхідно посолити, орієнтуючись на власні смакові вподобання. Якщо сир солоний, то можна й не солити.

Сирне масло з часником для бутербродів

Маленькі сирні смужки та шматочки часнику в маслі будуть помітними, але це не впливає негативно на їх естетичний вигляд, а, навпаки, додає оригінальності.

Смачне масло з часником добре зберігається в холодильнику. Намазувати його на хліб зручно виделкою або ножем.

Сирне масло з часником

Приготувавши сирне масло з часником один раз, неодмінно захочеться повторити цей смачний процес знову. Варто зауважити, що не бажано готувати сирний крем у великих кількостях (хіба що в очікуванні гостей). Краще їсти його свіжим, інакше аромат часнику не буде такий насичений.