Фунчоза, або китайська скляна локшина є чудовим і простим у плані приготування універсальним продуктом. Більшість переконана, що її роблять з рису, але насправді цей прозорий продукт готують з крохмалю бобів мунг, які ростуть в Китаї.
Інгредієнти: Болгарський перець, Корейська заправка, Морква, Свіжий огірок, Фунчоза
Кухня: Корейська кухня
Фунчоза є ідеальним гарніром. Вона достатньо ситна, має нейтральний смак, а в готовому вигляді, як губка вбирає в себе смаки та аромати будь-яких заправок, соусів чи бульйону, з якими її заведено подавати. Китайську скляну локшину додають до супу та салатів. Для початку, варто ознайомитися з найпростішим рецептом салату з фунчозою та овочами. Це мало б стати лише першим кроком на шляху освоєння продукту з багатими кулінарними можливостями.
Корейський салат з овочами – вважається у нас найпопулярнішою стравою з китайської локшини. Для його приготування необхідно підготувати фунчозу, овочі (огірок, моркву, болгарський перець) та готову (магазинну) заправку. Дехто робить заправку самостійно з соєвого соусу, рослинної олії, перцю, оцту, часнику, імбиру, цукру, та декількох пряних приправ за смаком.
Як приготувати салат з фунчозою в домашніх умовах
Насамперед, необхідно приготувати основний інгредієнт. Це дуже просто. Китайську скляну локшину потрібно лише залити окропом та почекати декілька хвилин, доки вона розмокне.
Тому, клубки фунчози слід помістити в глибоку посудину та скип’ятити воду в чайнику.
Заливши локшину окропом, треба залишити її розмокати на 3-5 хвилин.
Шматки сухої фунчози – це своєрідний клубок, тобто змотана багатометрова нитка. Тому, щоб було зручніше їсти, її краще зробити коротшою. Для цього, кожен клубок прямо у воді слід розрізати з допомогою кухонних ножиць в 3-4 місцях.
Коли локшина розмокне її треба відкинути на сито, щоб стекла вода. Дехто після цього її промиває, а дехто ні. Це не впливає на смакові властивості. Якщо планується готувати гарячий гарнір, то промивати не варто, можна відразу подавати у такому вигляді, а коли локшина потрібна для салату, то від споліскування холодною водою вона, звичайно ж, швидше остигне.
Після цього, можна нарізати овочі. Головне дотримуватися правила, за яким форма нарізки має нагадувати довгу тонку скляну локшину. Для цього можна скористатися ножем або спеціальним пристроєм (як на фото).
Різнобарв’я нарізки неабияк радує око: зелений, помаранчевий, червоний і жовтий – і все це на одній тарілці.
Куплена в магазині заправка для салату «Чим-Чим» повністю готова до споживання, потрібно лише добряче розім’яти пачку між пальцями, щоб, таким чином, перемішати вміст.
Підготовлені овочі та фунчозу потрібно старанно перемішати з заправкою.
Салат радує своїм яскравим, життєрадісним, апетитним виглядом і ароматом.
Їсти відразу ж страву з фунчозою не варто, навіть, якщо дуже хочеться. Потрібно, щоб салат настоявся та сповна ввібрав у себе весь ароматний букет всіх інгредієнтів.
Для цього, готовий салат з локшиною необхідно помістити в контейнер і відправити в холодильник хоча б на годину, а в ідеалі на цілу ніч.
Відмінним доповненням до соковитого салату може стати запечена з яблуками та пивом курка або курячий галантин.