Кондитерський гліттер або харчовий блиск для прикраси тортів та інших ласощів

Кондитерський гліттер або харчовий блиск для прикраси тортів та інших ласощів

Будь-який домашній торт хочеться завжди прикрасити самим гарним та незвичайним способом. Щоби завжди мати можливість прикрашати свої домашні десерти оригінально, пропоную навчитись робити дома харчовий блиск для прикраси тортів, пасок, печива та іншої солодкої випічки. Такий яскравий кондитерський гліттер (англ. glitter – блиск) – красиві харчові блискітки для тортів – можна зробити з солодким смаком, додавши у воду цукор. Про те, як робити в домашніх умовах кондитерський глиттер я і розповім сьогодні в своєму рецепті з покроково зробленими фото.

Нам знадобиться:

  • 6 грам желатину;
  • 15 мл питної води;
  • 2 краплі харчового барвника червоного кольору;
  • ¼ ч. ложки золотого кандурину.

Як зробити кондитерський гліттер для тортів у домашніх умовах

Желатин, неважливо порошковий або листової ви взяли, замочуємо у воді до гарного набухання. Потім, піалу з желатином поміщаємо в ємність з окропом і перемішуємо до тих пір, поки желатин повністю не розпуститься.

Кондитерський глиттер - харчові блискітки для тортів

Тепер, саме час додати харчовий барвник і кандурин. Змішуємо суміш до повного розчинення фарби та кандурину. Повинен вийти гарний колір із золотим відтінком – як у мене на фото. Зауважу, що ви можете змінювати колір фарби під свої потреби.

Кондитерський глиттер - харчові блискітки для тортів

Беремо плівку харчову або щільний файл. На нього виливаємо весь вміст піали і розрівнюємо по всій поверхні, щоб вийшов дуже тонкий шар. На добу забуваємо про нього. Нехай лежить при кімнатній температурі і застигає.

Кондитерський глиттер - харчові блискітки для тортів

Через добу гліттер добре підсохне, він вже більше не липне до рук.

Кондитерський глиттер - харчові блискітки для тортів

Ми його знімаємо з файлу і рвемо, як папір, на шматочки.

Кондитерський гліттер або харчовий блиск для прикраси тортів та інших ласощів

Кладемо ці шматочки в блендер / кавомолку і подрібнюємо до потрібного розміру.

Кондитерський гліттер або харчовий блиск для прикраси тортів та інших ласощів

Харчові блискітки для тортів готові. Зберігати домашній кондитерський гліттер потрібно в сухій ємності з щільно закритою кришкою.